SEE EXAM ANESTHESIA QOD

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

SEE EXAM ANESTHESIA QOD

QUESTIONS AND ANSWERS

Question 1: An action potential characterized by a spike

followed by a plateau phase is seen in:

  • peripheral sensory nerve cells
  • peripheral motor nerve cells
  • striated skeletal muscle cells
  • cardiac muscle cells

CORRECT ANSWER : cardiac muscle cells

Question 2: Autonomic hyperreflexia:

  • is common with cord lesions below T8
  • can precipitate pulmonary edema
  • is not effectively prevented by regional anesthesia
  • can be prevented with adequate intraoperative sedation

CORRECT ANSWER : can precipitate pulmonary edema

Question 3: During mediastinoscopy the risk of air

embolization is greatest:

  • when the patient is supine
  • during spontaneous ventilation
  • immediately after closure of the incision
  • in the postoperative period

CORRECT ANSWER : during spontaneous ventilation

Question 4: The formation of metanephrine is the result of:

CORRECT ANSWER : catechol-O-methyltransferase

metabolism of epinephrine

Question 5: During the delivery of an anesthetic in the

radiology department, full E-cylinders of nitrous oxide and

oxygen are being used. If a 3:2 mixture of nitrous

oxide:oxygen is being delivered and the case has been

proceeding for 60 minutes, the expected pressure in the

nitrous oxide E-cylinder is:

CORRECT ANSWER : 745 - 750 PSIg

Question 6: A decrease in pseudocholinesterase activity has

been associated with the use of: (Select 3)

pancuronium esmolol droperidol vecuronium metoclopramide magnesium sulfate dantrolene rocuronium

CORRECT ANSWER : pancuronium, esmolol,

metoclopramide

Question 7: A decrease in pseudocholinesterase activity has

been associated with the use of: (Select 3)

  • pancuronium
  • esmolol
  • droperidol
  • vecuronium
  • metoclopramide
  • magnesium sulfate
  • dantrolene
  • rocuronium

CORRECT ANSWER : pancuronium, esmolol,

metoclopramide

Question 8: During the delivery of an anesthetic in the

radiology department, full E-cylinders of nitrous oxide and

oxygen are being used. If a 3:2 mixture of nitrous

oxide:oxygen is being delivered and the case has been

proceeding for 60 minutes, the expected pressure in the

nitrous oxide E-cylinder is:

CORRECT ANSWER : 745 - 750 psig

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

SEE EXAM ANESTHESIA QOD QUESTIONS AND ANSWERS Question 1: An action potential characterized by a spike followed by a plateau phase is seen in: A. peripheral sensory nerve cells B. peripheral motor ...

Get this document $30.00