Security Officer DC exam Questions and

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Security Officer DC exam Questions and Answers Already Passed

Question 1: The term "Security Officer" mean

CORRECT ANSWER: Any person privately employed

to do : 1. Prevent theft, misappropriation, or concealment

of goods, wares, merchandise, money, bonds, stock certificates, or other valuable documents, papers, articles.

  • Prevent damage to real or personal property 3. Prevent
  • assaults, gate crashing, or other disorders at meetings, events, or performances. 4. Prevent similar illegal occurrences.

Question 2: The term "Security Officer" includes the

following

CORRECT ANSWER: Uniformed individuals

employed by a security agency or other employer for any of the purposes. Are employed as guards, watch persons, patrol service personnel for the specified property, security technicians, security officers, and other similar positions.

Question 3: The term "Security Officer" does not include

any of the following

CORRECT ANSWER: Special police officers, persons

working in their official capacity as employees of the federal government, members of the Metropolitan Police Department or the public police force, armored car guards, or campus police officers.

Question 4: Each certification for a security officer shall

be:

CORRECT ANSWER: held for 2 years, with a 90 day

duration of training

Question 5: Duty of security agency or employer

CORRECT ANSWER: 1. Cannot make its own

determination of an applicant's suitability for employment. 2. Any attempt at a contractual limitation of liability shall be null and void. 3. Liability of the agency shall be limited to those times when the employee is on duty.

Question 6: Eligibility requirements-General

CORRECT ANSWER: 1. Application for a certificate

shall be made to the Mayor 2. Shall submit to the mayor under oath 3. Be at least 18, US citizen or valid immigration and Naturalization Service work permit, and be able to read, write, and speak English.

Question 7: Eligibility Requirements- Health: Each applicant for certification shall be required to submit a physician's certificate stating

CORRECT ANSWER: 1. Not presently addicted to

drugs or alcohol 2. Not suffering from any debilitating mental defect or disorder 3. Not suffering from serious heart disease, severe epilepsy, or other physical defect. 4.Pass a drug screen test

Question 8: Security officers shall be subject to:

CORRECT ANSWER: reasonable suspicion drug and

alcohol testing by the security agency or employer.

Question 9: The term "Reasonable Suspicion" means:

CORRECT ANSWER: the officer is impaired while on

duty.

Question 10: The term "Fails" means:

CORRECT ANSWER: 1. The officer's blood contained

more than .03%, urine contained more than .04%, by weight, of alcohol 2. The drug test detected the presence of a controlled substance in the officer's blood or urine.

Question 11: Eligibility Requirements- Criminal

Convictions Shall not be eligible (unless proving they are

not a safety risk to the public):

CORRECT ANSWER: 1. Has been released from

incarceration for a felony conviction in any jurisdiction within 2 years prior 2. Been released from incarceration for a misdemeanor conviction in any jurisdictions involving larceny or the illegal use, carrying, or concealment of a dangerous weapon within 1 year prior.

Question 12: The Office of Administrative Hearings shall

consider the following in determining whether an

applicant is a significant safety risk:

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Security Officer DC exam Questions and Answers Already Passed Question 1: The term "Security Officer" mean CORRECT ANSWER: Any person privately employed to do : 1. Prevent theft, misappropriation, ...

Get this document $30.00