SECURE WIFI - WATCHGUARD

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

SECURE WIFI - WATCHGUARD

TEST STUDY GUIDE / EXPERT

VERIFIED ACTUAL QUES TIONS &

ANSWERS FOR GUARANTE ED

PASS / NEWEST UPDATE

Question 1: What is the 2.4 GHz wavelength

characteristic?

CORRECT ANSWER : longer wavelengths, better range

Question 2: What do larger channel widths provide?

CORRECT ANSWER : provide faster speed and

throughput but can create greater interference

Question 3: What is the 5 GHz wavelength characteristic?

CORRECT ANSWER : supports faster data rates at

shorter distances, suited for high density deployments because of greater number of channels that do not overlap

Question 4: What channel widths do 2.4 GHz support?

CORRECT ANSWER : 20 and 40 MHz

  • | Page

Question 5: What channel widths do 5 GHz support?

CORRECT ANSWER : 20, 40, 80, 160 MHz

Question 6: What is an omnidirectional antenna?

CORRECT ANSWER : Can transmit and receive with

360-degree coverage

Question 7: What is a directional antenna?

CORRECT ANSWER : directs signals where the

antenna points

Question 8: What is Beamforming?

CORRECT ANSWER: technology that enables wireless

devices with omnidirectional antennas to detect location of other wireless devices and direct a stronger signal in the direction of the devices

Question 9: What is Antenna Gain?

  • | Page

CORRECT ANSWER : The increase in signal strength

by the concentration of radio waves by means of directional propagation.

Question 10: What is an ad hoc network?

CORRECT ANSWER : wireless network where stations

can communicate directly to each other

Question 11: What is an infrastructure network?

CORRECT ANSWER : wireless clients must connect

through a central wireless point that controls access to the wireless and wired networks

Question 12: What are wireless network service sets?

CORRECT ANSWER : BSS, BSSID, SSID, ESS

Question 13: What is a mesh network?

CORRECT ANSWER : one or more AP's connected to

the wired network

  • | Page

Question 14: What are the best practices for channel

planning?

CORRECT ANSWER : - To avoid co-channel

interference, make sure that adjacent APs do not overlap channels.

  • Larger channel widths can provide better throughput,
  • but they can cause more interference in high density areas.

Question 15: How many channels in 2.4 GHz?

CORRECT ANSWER : 14, (1, 6, and 11 do not overlap

and these are the most used channels by AP)

Question 16: How many channels in 5 GHz?

CORRECT ANSWER : 25 that do not overlap

Question 17: Which channels are mainly used in 5 GHz?

CORRECT ANSWER : 20 and 40 MHz

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

SECURE WIFI - WATCHGUARD TEST STUDY GUIDE / EXPERT VERIFIED ACTUAL QUES TIONS & ANSWERS FOR GUARANTE ED PASS / NEWEST UPDATE Question 1: What is the 2.4 GHz wavelength characteristic? CORRECT ANSWE...

Get this document $30.00