SCI 221 Nightingale College -Final exam SCI 221

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

SCI 221 Nightingale College -Final exam SCI 221 Questions with Complete Solutions.

Question 1: To accomplish self-regulation, a highly complex

and integrated communication control system or network is required. This type of network is called a(n)

CORRECT ANSWER : feedback control loop.

Question 2: Local control or _____, intrinsic mechanisms often

make use of chemical signals.

CORRECT ANSWER : autoregulation

Question 3: The impact of effector activity on sensors may be

positive or negative. Therefore, homeostatic control mechanisms are categorized as

CORRECT ANSWER : organs that are directly influenced by

physiological variables or mechanisms.

Question 4: The normal reading or range is called the

CORRECT ANSWER : set point.

Question 5: Events that lead to an immune response to an

infection or the formation of a blood clot are examples of

  • | Page

CORRECT ANSWER : positive feedback

Question 6: The concept that information may flow ahead to

another process to trigger a change in anticipation of an event that will follow is called

CORRECT ANSWER : feed-forward.

Question 7: Processes for maintaining or restoring homeostasis

are known as

CORRECT ANSWER : homeostatic control mechanisms.

Question 8: Homeostatic Control Mechanisms

CORRECT ANSWER : receptor, control center, effector

Question 9: List the three basic components of a feedback

system.

CORRECT ANSWER : receptor, control center, effector

Question 10: What term describes a signal traveling toward a

particular center or point of reference?

CORRECT ANSWER : afferent

  • | Page

Question 11: Effectors can be described as

CORRECT ANSWER : organs that directly influence controlled

physiological variables.

Question 12: Many complex processes of the body are

coordinated at many levels. These include

CORRECT ANSWER : intracellular, intrinsic and extrinsic

Question 13: Which level of control operates at the cell level,

often using genes and enzymes to regulate cell function?

CORRECT ANSWER : intracellular regulation

Question 14: The relatively constant state maintained by the

body is known as

CORRECT ANSWER : homeostasis.

Question 15: The body naturally changes some set points to

different values at different times of the day. These daily cycles are called

CORRECT ANSWER : circadian cycles.

  • | Page

Question 16: Because negative feedback control systems oppose

changes that are opposite in direction to the initial disturbance, they are

CORRECT ANSWER : slowed or maintained in the homeostatic

range.

Question 17: Of the 11 major body systems, which is the least

involved in maintaining homeostasis?

CORRECT ANSWER : Reproductive

Question 18: If the secretion of oxytocin during childbirth

operated as a negative-feedback control loop, what effect would it have on uterine contractions?

CORRECT ANSWER : Oxytocin would inhibit uterine

contractions.

Question 19: Which of the following is not one of the basic

components in a feedback control loop?

CORRECT ANSWER: Transmitter

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

SCI 221 Nightingale College -Final exam SCI 221 Questions with Complete Solutions. Question 1: To accomplish self-regulation, a highly complex and integrated communication control system or network...

Get this document $30.00