SCCJA CUMULATIVE ACA DEMY

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

SCCJA CUMULATIVE ACA DEMY

STUDY GUIDE WITH COM PLETE

SOLUTIONS

Question 1: List the characteristics of culture?

CORRECT ANSWER: 1. Learned, 2. Gives a range of

acceptable behaviors, 3. subject to change, 4. Can't remain in isolation

Question 2: prejudice

CORRECT ANSWER: preconceived judgement, or

opinion, or an adverse opinion or leaning formed without

just grounds or before sufficient knowledge: it can be

favorable or unfavorable and shows a lack of tolerance.

Question 3: Intolerance

  • | Page

CORRECT ANSWER: results from careful

consideration and study and from a full understanding of a given situation.

Question 4: Stereotype

CORRECT ANSWER: A generalization about a group

where a defined set of characteristics is attributed to this group.

Question 5: Why is it important for police to understand

hate crimes and why they are commit?

CORRECT ANSWER: A hate crime is a criminal

offense against a person or property motivated in whole or in part by an offender's bias against a race, religion, disability, ethnic origin, or sexual orientation. Hate crimes are sometimes more brutal when they are committed.

Question 6: Most narcotic deaths are a result of ?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Respiratory Depression

Question 7: If you neglect a vulnerable adult, what is the

maximum prison sentence for this felony?

CORRECT ANSWER: 5 years

Question 8: If you exploit a vulnerable adult, you can be

charged a maximum fine or given a maximum prison sentence. What is the max fine and max sentence?

CORRECT ANSWER: $5000.00 or 5 Years

Question 9: What threat level of vest only protects against

.22, .25 and .32 caliber weapons?

CORRECT ANSWER: Level 1

  • | Page

Question 10: If a business is robbed, who (name) shall be

listed as the victim on the police report?

CORRECT ANSWER: Business name: As teaching note - you will also list all of the people who were victims of the robbery as well.

Question 11: Which Generational group has the largest

generation in the workforce? Born between 1946 - 1964

CORRECT ANSWER: Baby Boomers

Question 12: Which Generational group has the second

largest generation in the workforce? Born between 1965- 1980

CORRECT ANSWER: Generation X

Question 13: Which Generational group has a strong

sense of civic pride? Born between 1981-2000

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

SCCJA CUMULATIVE ACA DEMY STUDY GUIDE WITH COM PLETE SOLUTIONS Question 1: List the characteristics of culture? CORRECT ANSWER: 1. Learned, 2. Gives a range of acceptable behaviors, 3. subject to c...

Get this document $30.00