SAFe SPC 5.0 Upgrade Exam Questions

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

SAFe SPC 5.0 Upgrade Exam Questions And Answers

Question 1: What are the Seven Core Competencies of the

Lean Enterprise?

CORRECT ANSWER : Team and Technical Agility, Agile

Product Delivery, Enterprise Solution Delivery, Lean Portfolio Management, Organizational Agility, Continuous Learning Culture, Lean Agile Leadership

Question 2: What is the Spanning Palette?

CORRECT ANSWER : Not an artifact per se; rather, it

comprises various roles and artifacts that may be applicable at any level of the framework. It is used to customize the framework implementation to a specific context. For a more complete discussion, see Program Level.

Question 3: What is Measure and Grow?

CORRECT ANSWER: How to measure the state of Business

Agility and how to accelerate growth to improve overall economic outcomes.

Question 4: What is Essential SAFe?

CORRECT ANSWER : Formerly the Program level - the most

basic configuration of SAFe. The team level has been eliminated.

Question 5: What is the Dual Operating System?

CORRECT ANSWER : The combination of functional

hierarchy and value stream network that delivers Business Agility

Question 6: What is Business Agility?

CORRECT ANSWER : The entire organization - not just

development - is engaged in continually and proactively delivering innovative business solutions faster than the competition.

Question 7: What are the Three Dimensions of Team &

Technical Agility?

CORRECT ANSWER : Agile Teams, Built-in Quality, Teams

of Agile Teams

Question 8: Agile Business Teams support...

CORRECT ANSWER : Guardrails/business parameters,

Infrastructure, Contracts & suppliers, End-user training, Compliance, Legal guidance, Marketing, Security

Question 9: What are the three steps of the Agile Business

Team Maturity Model?

CORRECT ANSWER : 1. Be Agile, 2. Join the Value Stream,

  • Specialize the Principles & Practices

Question 10: Agile Release Trains deliver...

CORRECT ANSWER : Business Solutions

Question 11: What are the aspects of Built-in Quality for all

teams?

CORRECT ANSWER : Flow, Automation, Pairing, Definition

of Done, Collective Ownership

Question 12: What are the aspects of Built-in Quality for

technical teams?

CORRECT ANSWER: Agile Architecture, Agile Testing,

BDD, TDD, Refactoring, Spikes

Question 13: What are the Three Dimensions of Agile

Product Delivery?

CORRECT ANSWER : Customer Centricity & Design

Thinking, Develop on Cadence; Release on Demand, DevOps & Continuous Delivery Pipeline

Question 14: What are the five parts of the Customer

Centricity Mindset?

CORRECT ANSWER : 1. Understand the customer's needs, 2.

Think like the customer, 3. Know customer lifetime value, 4.Build whole product solutions, 5. Focus on the customer

Question 15: What are the Design Thinking Attributes?

CORRECT ANSWER : Desirable, Feasible, Viable,

Sustainable

Question 16: What are the Divergent & Convergent Thinking

Steps?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

SAFe SPC 5.0 Upgrade Exam Questions And Answers Question 1: What are the Seven Core Competencies of the Lean Enterprise? CORRECT ANSWER : Team and Technical Agility, Agile Product Delivery, Enterpr...

Get this document $30.00