RICA subtest 2 100 CORRECT ANSWER s

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

RICA subtest 2 | 100% CORRECT ANSWER s

Question 1: An example of a reading comprehension statement

written in academic language is:

I am going to visualize what is happening in the selection.

CORRECT ANSWER : I am going to visualize what is

happening in the selection.

Question 2: Before reading the story, Look Out Kindergarten,

Here I Come, the teacher brought in realia (pencils, scissors, crayons, glue, paper) to support her students with vocabulary that will be encountered in the story and discussed the

characteristics. This vocabulary lesson will allow students to:

develop background knowledge to support comprehension of new information.

CORRECT ANSWER : develop background knowledge to

support comprehension of new information.

Question 3: A vocabulary strategy that supports early

vocabulary development for students is:

classifying and categorizing words.

  • | Page

CORRECT ANSWER : classifying and categorizing words.

Question 4: The "Matthew Effect", which relates to vocabulary,

can be explained as:

a term used by a psychologist that describes how readers acquire large vocabularies by reading extensively, which widens the gap of knowledge between them and the students who read less.

CORRECT ANSWER : a term used by a psychologist that

describes how readers acquire large vocabularies by reading extensively, which widens the gap of knowledge between them and the students who read less.

Question 5: During independent reading of an expository text

about dinosaurs, the students in a second-grade class had difficulty with the vocabulary words "prehistoric ooze". Which of the following is the best strategy to support students' understanding of the complex vocabulary?Before reading, introduce the meaning of target vocabulary and explain words one at a time using student-friendly explanations.

  • | Page

CORRECT ANSWER : Before reading, introduce the meaning

of target vocabulary and explain words one at a time using student-friendly explanations.

Question 6: According to research, most students learn

vocabulary indirectly. An example of indirect vocabulary

learning is:

students learn word meanings from listening to adults read to them and engage in conversations about new words encountered in the texts.

CORRECT ANSWER : students learn word meanings from

listening to adults read to them and engage in conversations about new words encountered in the texts.

Question 7: In order to determine the vocabulary for direct

instruction prior to reading a text, the teacher needs to consider:

the tier levels of academic vocabulary encountered in the text.

CORRECT ANSWER : the tier levels of academic vocabulary

encountered in the text.

  • | Page

Question 8: It is important for a teacher to explicitly teach tier

three vocabulary to elementary students for all of the following

reasons except:

to promote word consciousness and an enthusiasm for words.

CORRECT ANSWER : to promote word consciousness and an

enthusiasm for words.

Question 9: Prior to teaching a lesson on mammals, a third-

grade teacher displayed the following graphic organizer on the

board:

This graphic organizer will support the student in developing:

word learning strategies.

CORRECT ANSWER : word learning strategies.

Question 10: A fifth-grade teacher designs the following

vocabulary lesson for her students:

Introduce spelling and pronunciation of target words.Read a familiar sentence that includes the target word.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

RICA subtest 2 | 100% CORRECT ANSWER s Question 1: An example of a reading comprehension statement written in academic language is: I am going to visualize what is happening in the selection. CORRE...

Get this document $30.00