Georgette's LMR | Flashcards made based off of Georgette's Last Minute Review | latest | RATED A+
Question 1: What should you not do when advocating for a
patient?
CORRECT ANSWER : Judge or confront
Question 2: What class of medication is contraindicated with
tics?
CORRECT ANSWER : Stimulants
Question 3: What should you provide for prior to assessing
abuse victims?
CORRECT ANSWER : A safe environment
Question 4: What are your actions if a child reports abuse?
CORRECT ANSWER : First interview separately from
parents then report to CPS
Question 5: What should you do if a child plays with toys in a
way that you suspect abuse?
CORRECT ANSWER : Report to CPS
Question 6: In what setting as an inpatient provider should
you interview a patient?
CORRECT ANSWER : Use a private room with the door
partially open
Question 7: How should you begin your interview with
adolescents?
CORRECT ANSWER : By building rapport with them by
ensuring confidentiality absent exceptions
Question 8: Should you interview adolescents with or without
parents?
CORRECT ANSWER : Without
Question 9: What if an adolescent tells you they are
homosexual and they don't want their parents to know?
CORRECT ANSWER : This is confidential
Question 10: The patient is being discharged and would like
their labs faxed to the rehab facility. What is your initial action?
CORRECT ANSWER : Get informed consent/ROI
Question 11: What do you do if a medical evaluation is
needed?
CORRECT ANSWER : Refer out - this is out of scope
Question 12: What do you do if a patient is takes something
and is feeling really funny/unwell in your office?
CORRECT ANSWER : Collect UDS and then refer out
Question 13: Is it considered a mental illness if it is an
expected response culturally? What do you offer as treatment?
CORRECT ANSWER : No; brief supportive therapy - not
medication
Question 14: A mother states her child is experiencing a
cultural illness. What is your initial action?
CORRECT ANSWER : Respect the mother's cultural
understanding of illness prior to assessment
Question 15: Native Americans view mental illness and SUDs
as?
CORRECT ANSWER : An imbalance between the
individual and the world
Question 16: What ethnic group has the highest rate of
suicidality in the US?
CORRECT ANSWER : Native Americans
Question 17: If a patient believes they need a healing stick in
their room, but the staff nurses removed it from them - what should you do?
CORRECT ANSWER : Teach cultural sensitivity and make
accommodations for patient to have healing stick available