Revenue Management Final Exam

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Revenue Management Final Exam | Latest with complete solution

Question 1: What is the industry term used to describe the

sum of prices paid by a business's customers?

CORRECT ANSWER : Total Revenues

Question 2: Historically, what concept have hospitality

managers chiefly used to calculate their selling prices?

CORRECT ANSWER : Costs

Question 3: What is an algebraic equivalent of the formula: Sales = Costs + Profit?

CORRECT ANSWER : Profit = Sales - Costs

Question 4: What is the name for the net value achieved by

both parties in a business transaction?

CORRECT ANSWER : Profit

Question 5: What element is not present in a barter economy?

CORRECT ANSWER : Money

Question 6: What is the formula used to calculate an owner's

ROI?

CORRECT ANSWER: Owner's Investment Return /

Owner's Original Investment = Owner's Return on Investment

Question 7: Sandy has 100 hotel rooms to sell. This Saturday

night has enough customers to sell 125 rooms so she will be refusing 25 requests for rooms. What is this an example of?

CORRECT ANSWER : Constrained Supply

Question 8: Which industry was the first to use Yield

Management principles?

CORRECT ANSWER : Airline

Question 9: What is the industry term used to describe the

selling of rooms which are not actually available for sale?

CORRECT ANSWER : Overbooking

Question 10: What is the formula used to calculate Average

Daily Rate?

CORRECT ANSWER : Total Room's Revenue / Total

Rooms Sold = Average Daily Rate

Question 11: Tashia's hotel sold 175 rooms last night at an

ADR of $200.00. Her hotel has 250 rooms. What was Tashia's occupancy % last night?

CORRECT ANSWER : 70%

Question 12: Tashia's hotel sold 175 rooms last night at an

ADR of $200.00. Her hotel has 250 rooms. What was Tashia's RevPAR last night?

CORRECT ANSWER : $140.00

Question 13: What is the industry term for the average

revenue generated by each occupied guestroom during a defined period of time?

CORRECT ANSWER : RevPOR

Question 14: What is the formula used to calculate GOPPAR?

CORRECT ANSWER : (Total Revenue - Management

Controllable Expenses) / Rooms Available to Sell = GOPPAR

Question 15: What is the industry term for a customer group

which can be readily identified by one or more common characteristics?

CORRECT ANSWER : Market Segment

Question 16: What is rack rate?

CORRECT ANSWER : The price of rooms when no

discounts of any type are offered

Question 17: What is: Total period revenue (Number of available seats) x (hours of seat availability)

CORRECT ANSWER: The formula for RevPASH

Question 18: What is the term used to identify a management

philosophy that places customer gain ahead of short-term

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Revenue Management Final Exam | Latest with complete solution Question 1: What is the industry term used to describe the sum of prices paid by a business's customers? CORRECT ANSWER : Total Revenue...

Get this document $30.00