Rera Exam Questions and Answers

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Rera Exam Questions and Answers (Latest Update

Question 1: Which law applies to Land Registration &

Ownership (Role of DLD)

CORRECT ANSWER : Law No. 7/2006

Question 2: Which law applies to Designated Areas (Freehold

vs Leasehold for non GCC)

CORRECT ANSWER : Regulation No. 3 of 2006

Question 3: Which law applies to Regulation of Real Estate

Brokers

CORRECT ANSWER : Law No. 85/2006

Question 4: Which law applies to Establishment of RERA

CORRECT ANSWER : Law No. 16/2007

Question 5: Which law applies to Escrow Accounts

CORRECT ANSWER: Law No. 8/2007

Question 6: Which law applies to Tenancy Law

CORRECT ANSWER : Law No. 26/2007, Law No. 33/2008

(amendment)

Question 7: Which law applies to Jointly Owned Property

("JOPs")

CORRECT ANSWER : Law No. 27/2007

Question 8: Which laws applies to Interim Pre-Title Register

CORRECT ANSWER : Law No. 13/2008, Law No. 9/2009,

Decree No. 6/2010

Question 9: Which law applies to Mortgage Law

CORRECT ANSWER : Law No. 14/2008

Question 10: Which laws applies to Rentals Increases /

Decreases

CORRECT ANSWER : Decree No. 1/2009, Decree No.

2/2001

Question 11: What does a transaction that is concluded

contrary to Law 7 of 2006 result in?

CORRECT ANSWER : A Breach of the Criminal Code,

which could lead to prosecution and professional sanctions.

Question 12: Structure of the Dubai Real Estate Legal System

CORRECT ANSWER : 1. Institutions, 2. Registries, 3. Laws

Question 13: Real Property Register

CORRECT ANSWER : "A set of documents held in written

or electronic format in the electronic register at the Department, which point out the description and location of Real Property and the rights attached hereto".

Question 14: Sale of an off-plan unit must be registered...

CORRECT ANSWER : ...in the Interim Real Estate Register

Question 15: Project Registration with RERA includes

CORRECT ANSWER : 1. Plans of the unit, 2. Apartment

numbers, 3. Internal and external size, 4. Common area plans

Question 16: Class A Brokers

CORRECT ANSWER : Exempt of taking the test

Question 17: Class B Brokers

CORRECT ANSWER : Must take a RERA DREI Test

Question 18: EJARI System

CORRECT ANSWER : System that records all rental

agreements

Question 19: Who must register a rental agreement?

CORRECT ANSWER : The landlord

Question 20: Who pays for registering the rental agreement?

CORRECT ANSWER : The tenant

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Rera Exam Questions and Answers (Latest Update Question 1: Which law applies to Land Registration & Ownership (Role of DLD) CORRECT ANSWER : Law No. Question 2: Which law applies to Designated Area...

Get this document $30.00