Please log in to purchase this document.

Reporting Test General Training

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

California Child Abuse Mandated Reporting Test General Training Questions and Answers 100% Correct

Question 1: After suspecting child abuse or neglect, a

mandated reporter must call a child welfare agency

CORRECT ANSWER : Immediately or as soon as possible

Question 2: To guarantee confidentiality, mandated reporters

are not required to give their names when reporting suspected abuse or neglect

CORRECT ANSWER : False

Question 3: Under the Child Abuse and Neglect Reporting

Act, a mandated reporter is required to report suspected abuse to

CORRECT ANSWER : Local child welfare authorities

Question 4: Mandated reporting laws for child abuse and

neglect are the same for public and private organizations

CORRECT ANSWER : True

Question 5: A 5 year old shows up to a school with patterned

marks on his buttocks that looks like belt marks. When asked by his teacher what happened, he says that he fell yesterday.Which of the following is the most appropriate next action?

CORRECT ANSW ER: Report the injuries to a child welfare

agency as they are concerning for abuse

Question 6: After a child abuse report is filed, the children are

always removed from their home during investigation

CORRECT ANSWER : False

Question 7:

Which of the following statements about emotional abuse is NOT true?

CORRECT ANSWER : It does not need to be reported

Question 8: Which of the following is the strongest risk factor

for predicting child abuse and neglect?

CORRECT ANSWER : None of the above

Question 9: Which of the following types of reports must be

reported by the child welfare agency to the CACI (Child Abuse Central Index)?

CORRECT ANSWER : Substantial reports

Question 10: A mandated reporter that suspects abuse need

not report if his or her supervisor feels that the report is not necessary

CORRECT ANSWER : False

Question 1: Under the Child Abuse and Neglect Reporting

Act, a mandated reporter is required to report suspected abuse to

  • his or her employer or supervisor
  • local child protective authorities
  • the child's parents
  • the California Department of Justice

CORRECT ANSWER : b) local child protective authorities

Question 2: Which of the following is the strongest risk factor

for predicting child abuse or neglect?

a) Socioeconomic status

b) Foreign culture

c) Religion

d) None of the above

CORRECT ANSWER : d) None of the above

Question 3: Which of the following statements is true

regarding child sexual abuse?

a) Children often deny that the abuse or molest is occurring.

b) Children often disclose the abuse months or years later.

c) Children often manifest nonspecific symptoms or

behavioral problems.

d) All of the above.

CORRECT ANSWER : d) All of the above.

Question 4:

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

California Child Abuse Mandated Reporting Test General Training Questions and Answers 100% Correct Question 1: After suspecting child abuse or neglect, a mandated reporter must call a child welfare...

Get this document $30.00