REPL EXAM CASA QUEST IONS

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

REPL EXAM CASA QUEST IONS

AND ANSWERS GRADED A +

UPDATE

Question 1: Your spotter announces there is a helicopter

approaching your position from 3 O'clock, which direction can you expect the helicopter to appear? North, East, South, West, East

CORRECT ANSWER: East

Question 2: Your aircraft is travelling on a heading of 090

degrees. However, there is a strong wind pushing it off track from the north. Would the Track be greater or less than 090 degrees? Greater, Less, Greater

CORRECT ANSWER: Greater

Question 3: You need to figure out how tall a TV tower in

the distance is, you check this by looking at: The

Elevation on a VTC Chart, The Altitude on a VTC Chart, The Height on a VCT Chart, The Length on a VTC Chart, The Elevation on a VTC Chart

CORRECT ANSWER: The Elevation on a VTC Chart

  • | Page

Question 4: 7 Nautical Miles is equal to: 12.964 Kilometres, 12.06 Miles, 11.972 Kilometres, None of the above, 12.964 Kilometres

CORRECT ANSWER: 12.964 Kilometres

Question 5: Newton's third law states that: Every body persists in its state of being at rest or of moving uniformly straight forward, except insofar as it is compelled to change its state by force; The alteration of motion is ever proportional to the motive force impressed; and is made in the direction of the right line in which that force is impressed; To every action there is always an equal

reaction: or the mutual actions of two bodies upon each

other are always equal, and directed to contrary parts; None of the above

CORRECT ANSWER: To every action there is always

an equal reaction: or the mutual actions of two bodies

upon each other are always equal, and directed to contrary parts.

  • | Page

Question 6: The four forces acting on an RPAS are: Lift, Drag, Torque and Thrust; Lift, Weight, Thrust and Drag; Torque, Weight, Thrust and Drag; Lift, Torque, Thrust and Drag

CORRECT ANSWER: Lift, Weight, Thrust and Drag

Question 7: An RPAS will ascend by: Increase the load on all motors simultaneously; Decrease the load on all motors simultaneously; Increase the load on the clockwise (CW) spinning motors; Increase the load on the counterclockwise (CCW) spinning motors

CORRECT ANSWER: Increase the load on all motors

simultaneously.

Question 8: In Mode 2, what will the RPAS do when you

pull the right stick to the left? Yaw to the left, Yaw to the right, Roll to the right, Roll to the left

CORRECT ANSWER: Roll to the left

Question 9: An RPAS travelling at 32kmph will travel

how far in 16 minutes? 8.59km, 8.64km, 8.53km, 8.74km

  • | Page

CORRECT ANSWER: 8.53km

Question 10: Which of the following aeronautical charts

is best for RPAS operations? VNC, VGT, VTC, WAC

CORRECT ANSWER: VTC

Question 11: Controlled Airspace extending from a

specific altitude above the earth is called: a. Control Zone

(CTR), b. Control Area (CTA), c. Control Zone (CTA), d.Control Area (CTR)

CORRECT ANSWER: b. Control Area (CTA)

Question 12: Your client wants a few aerial photos of his

property. Using a CASA certified app, find out if you can legally operate your RPAS within Standard Operating

Conditions at this address: 11 Kent St, Regents Park

NSW 2143, Australia. a. Can be done within CASR Part 101, b. Cannot be done within CASR Part 101

CORRECT ANSWER: a. Can be done within CASR

Part 101

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

REPL EXAM CASA QUEST IONS AND ANSWERS GRADED A + UPDATE Question 1: Your spotter announces there is a helicopter approaching your position from 3 O'clock, which direction can you expect the helicop...

Get this document $30.00