Relias Quiz, Questions and Answers Exam Latest

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Relias Quiz, Questions and Answers – Exam Latest Updated Graded A+

Question 1: If a behavior analyst watched Jimmy for 5 minute

periods and recorded if he were humming for any part of that 5 minutes period, she would be using

CORRECT ANSWER : partial interval recording

Question 2: Which kind of data should be recorded on a graph

for visual analysis?

CORRECT ANSWER: all data

Question 3: Frequency recording would be appropriate to use for

which behavior?

CORRECT ANSWER : key strokes

Question 4: If a behavior analyst measured the length of time

that it took Andrew to respond to someone calling him, she would be measuring the

CORRECT ANSWER : latency

Question 5: An operational definition is used for a behavior so

that

  • | Page

CORRECT ANSWER : two independent observers will agree on

occurrences and non-occurrences of the behavior

Question 6: When labeling the vertical or y-axis you should

indicate the specific measurement of behavior

CORRECT ANSWER : true

Question 7: Outcome recording could be used for which

behavior?

CORRECT ANSWER : writing an essay

Question 8: Indirect assessment consists of

CORRECT ANSWER : interviews, rating scales, questions,

surveys, etc.

Question 9: What is the first step in creating a behavioral

treatment?

CORRECT ANSWER : define the behavior and select a

measurement technique

Question 10: Find the best definition for hitting

  • | Page

CORRECT ANSWER : forceful contact between the learner's

hand and another person

Question 11: A behavior intervention plan is

CORRECT ANSWER : a guide for parents, teachers and other

professionals on how to decrease inappropriate behavior and/or behaviors

Kyle walked into his classroom. The teacher told him to get his math book. Kyle fell to the floor. The teacher went to tell the principal about his behavior instead of doing the math lesson.

Question 12: What was the antecedent to falling on the floor

CORRECT ANSWER : being told to get his math book

Question 13: What is an antecedent?

CORRECT ANSWER : an event that sets the stage for the

behavior and occurs in close proximity to the behavior

Question 14: Topography is the same as

CORRECT ANSWER : form; what the behavior looks like

  • | Page

Question 15: Before you can make a hypothesis about the

function(s) of the target behavior, you must do all of the following except

CORRECT ANSWER : tell the parents to skip medication for a

day so you can rule out medication effects

Question 16: In a real observation, it is important to do which of

the following?

CORRECT ANSWER : record several instances of the behavior

in several settings

Question 17: Which of the following could be a Motivating

Operation?

CORRECT ANSWER : Tommy hasn't eaten today and is very

hungry

Question 18: What situation might warrant a functional

assessment of problem behavior and a behavior intervention plan?

CORRECT ANSWER : Candace throws items at her peers

during class. This happens several times/hour

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Relias Quiz, Questions and Answers – Exam Latest Updated Graded A+ Question 1: If a behavior analyst watched Jimmy for 5 minute periods and recorded if he were humming for any part of that 5 minu...

Get this document $30.00