REGIS NU641 ADV CLINICAL

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

REGIS NU641 ADV CLINICAL

PHARMACOLOGY MIDTERM

EXAM QUESTIONS WITH

CORRECT ANSWERS

Question 1: Patients that are at highest risk for abruptly

stopping a beta blocker are those with

CORRECT ANSWER: Angina, Coronary Artery

Disease, & Migraines

Question 2: The medication that helps the imbalance

between myocardial oxygen supply and myocardial oxygen demand in the myocardium by increasing the myocardial oxygen supply

CORRECT ANSWER: Angiotensin-converting enzyme

(ACE) inhibitors

Question 3: Roles of Angiotensin-converting enzyme

(ACE) inhibitors in DM patients

CORRECT ANSWER: improves insulin sensitivity

improves renal hemodynamics

  • | Page

reduce production of angiotensin II

Question 4: The pathological change that takes place in

HF that is not addressed by ACE inhibitors

CORRECT ANSWER: Activation of the sympathetic

nervous system that increases heart rate and preload

Question 5: Reason why nitro glycerin tablets "do not

work well" in patient with hyperlipidemia and angina age

CORRECT ANSWER: blunted coronary artery dilation

due to calcified plaque

Question 6: Clinical judgement in prescribing includes

CORRECT ANSWER: factoring in the cost to the

patient of the medication prescribed

Question 7: Prior to prescribing an ACE inhibitor the NP

should access for

CORRECT ANSWER: decreased renal function

  • | Page

Question 8: First-line pharmacologic therapy for

hyperlipidemia

CORRECT ANSWER: statins

Question 9: When is consultation with or referral to a

cardiologist appropriate?

CORRECT ANSWE R: Any end-organ damage, direct

effects on lifestyle, or inability to perform the tasks of daily living

Question 10: If not chosen as the first drug in

hypertension treatment, which drug class should be added as a second step because it will enhance the effects of most other agents?

CORRECT ANSWER: Diuretics

Question 11: A 65-year-old patient who has been on a

lipid-lowering diet and is using plant sterol margarine daily for the past three months. Her LDL is 135mg/dL.What would an appropriate treatment for them be?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Determine their other risk

factors

Question 12: Calcium Channel Blocker's helps control

blood pressure because it

CORRECT ANSWER: promote smooth muscle dilation

by stopping intracellular entry of calcium into the cell, which increases contractility, which increase the activity of the NA+/K+/ATPase pump indirectly

Question 13: Patient education regarding prescribed

medications includes

CORRECT ANSWER: discussion of expected adverse

drug reactions

Question 14: Patient education when prescribing

clopidogrel includes which of the following statements?

CORRECT ANSWER: Do not take any herbal products

without first discussing this with the provider

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

REGIS NU641 ADV CLINICAL PHARMACOLOGY MIDTERM EXAM QUESTIONS WITH CORRECT ANSWERS Question 1: Patients that are at highest risk for abruptly stopping a beta blocker are those with CORRECT ANSWER: A...

Get this document $30.00