REFORMER INSTRUCTOR TEST

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

REFORMER INSTRUCTOR TEST

OUT - BALANCED BODY LATEST

UPDATE ACTUAL EXAM 1 60

QUESTIONS AND 100% VERIFIED

CORRECT ANSWERS

GUARANTEED A+ APPROV ED BY

THE PROFESSOR

Question 1: 9 Pilates Principles

CORRECT ANSWER: Breathing, Concentration,

Control, Centering, Precision, Balanced Muscle Development, Rhythm/Flow, Whole Body Movement, Relaxation

Question 2: Name 4 Pilates Movement Principles & list

one Reformer exercise you would use to teach that principle

CORRECT ANSWER:

  • Lumbopelvic Stability - Footwork
  • Abdominal Strengthening - Hundred
  • Scapular Stability - Kneeling abdominals, facing back
  • | Page
  • Stretching - Mermaid

Question 3: In the footwork exercises, the football should

ideally be set to _______ degree angle at their hips.

CORRECT ANSWER: 90

Question 4: Name 3 ways to adjust the fit of the Reformer

for clients with knee & hip injuries that don't tolerate deep flexion at the hips.

CORRECT ANSWER:

  • Lower the football to lowest setting
  • Horizontal adjustment of the carriage
  • Use stop blocks if Revo not present

Question 5: What points must line up for correct leg

alignment when viewed from the front of the body?

CORRECT ANSWER:

- Hip: ASIS

- Knee: Center of patella

  • | Page

- Ankle: Center of ankle joint

Question 6: What points must line up for correct leg

alignment when viewed from the side?

CORRECT ANSWER:

- Hip: Greater Trochanter

- Knee: Mid-lateral point of knee

- Ankle: Just anterior to the lateral ankle bone

Question 7: When observing a person's posture from the

side, what 6 points line up if the client is in perfect alignment?

CORRECT ANSWER:

  • Top of earlobe
  • Top of shoulder
  • Center of ribcage
  • Greater trochanter (High point of iliac crest)
  • Mid point of lateral side of knee
  • Slightly in front of the lateral malleolus
  • | Page

Question 8: Name the elders who studied under Joseph

Pilates

CORRECT ANSWER: Romana, Eve Gentry, Ron

Fletcher, Carola Trier, Kathy Grant, Mary Bowen, Lolita San Miguel

Question 9: When was Joseph Pilates born?

CORRECT ANSWER: 1883

Question 10: Name 3 exercises that are safe throughout

pregnancy

CORRECT ANSWER:

  • Stomach massage (support the back)
  • Jack Rabbit
  • Chest expansion

Question 11: Name 5 Reformer 2 exercises that FOCUS

on scapular stability

CORRECT ANSWER:

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

REFORMER INSTRUCTOR TEST OUT - BALANCED BODY LATEST UPDATE ACTUAL EXAM 1 60 QUESTIONS AND 100% VERIFIED CORRECT ANSWERS GUARANTEED A+ APPROV ED BY THE PROFESSOR Question 1: 9 Pilates Principles COR...

Get this document $30.00