RANGE SAFETY OICRSO - ANSWERS | LATEST UPDATED | ALREADY GRADED A+ Qu...

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

RANGE SAFETY OIC/RSO

|COMPLETE QUESTIONS AND

ANSWERS | LATEST UPDATED |

ALREADY GRADED A+

Question 1: What does AR385-63/MCO 3570.1 establish?

CORRECT ANSWER : establishes ranges safety policies

and responsibilities for firing ammunition, lasers, guided, missiles, and rockets on Marine Corps and Army ranges.

Question 2: What does DA Pam 385-63 provide?

CORRECT ANSWER : provides implementation

guidance for the Marine Corps Range Safety Program.

Question 3: What is the purpose of the SOP for a range or

range complex?

CORRECT ANSWER : each range or range complex

will have its own standard operating procedure (SOP).The SOP for an installation will have installation-specific instructions for range safety. You must read the most current SOP for the range that you will be using.

  • | Page

Question 4: What is the USMC Range Safety Pocket

Guide?

CORRECT ANSWER : The USMC Range Safety

Pocket Guide summarizes the policies and procedures needed to conduct a live-fire event. This document contains information on surface danger zones (SDZ) setup for weapon systems. The Pocket Guide also provides the OIC and RSO with a checklist that will assist them with their most common tasks.

Question 5: What are Safety Of Use Memorandums

(SOUM)?

CORRECT ANSWER : Safety Of Use Memorandums

(SOUM) are how the Range and Training Area Management (RTAM) Branch provides range safety information and guidance to the Marine Corps Total Force. This guidance is directive until the SOUM is cancelled, changed or written into the Range Safety Order.

Question 6: Who is the RCO?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Responsible for all range safety

matters and provides coordination of ranges in the installation complex.

Question 7: Who is the OIC?

CORRECT ANSWER : Responsible and accountable for

conduct of the exercise and ensuring participants follow safety regulations.

Question 8: Who is the RSO?

CORRECT ANSWER : Responsible for range safety for

the exercise.

Question 9: Who is the LRSO?

CORRECT ANSWER : Responsible for laser range

safety for exercises involving lasers.

Question 10: What does the land area of a range for live-

fire and maneuver include?

  • | Page

CORRECT ANSWER : The land area of a range for live-

fire and maneuver includes start and cease-fire lines, target areas, and impact areas.

Question 11: What does airspace refer to in the context of

range operations?

CORRECT ANSWER : refers to any one of several

types of controlled and uncontrolled airspace required to support range operations. Airspace over a range may include restricted areas, warning areas, military operations, and air traffic controlled assigned airspace.

Question 12: What do the range boundaries include in

terms of waterways?

CORRECT ANSWER : The range boundaries may

include navigable inland waterways such as rivers or lakes. Sea space is the operating area necessary to contain live-fire and support ship to shore training.

Question 13: What is a dedicated impact area?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

RANGE SAFETY OIC/RSO |COMPLETE QUESTIONS AND ANSWERS | LATEST UPDATED | ALREADY GRADED A+ Question 1: What does AR385-63/MCO 3570.1 establish? CORRECT ANSWER : establishes ranges safety policies an...

Get this document $30.00