R410A CERTIFICATION EXAM

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

R410A CERTIFICATION EXAM

WITH QUESTIONS AND V ERIFIED

ANSWERS

Question 1: Recovery cylinders used with R410 must

have a DOT rating of:

* DOT 4BA 400

* DOT 4BW 400

CORRECT ANSWER: * DOT 4BA 400

CORRECT ANSWER: * DOT 4BW 400

Question 2: A system using R410 refrigerant has bubbles

in the sight glass. Technician A says that the system must be low on refrigerant. Technician B says that the bubbles could be caused by the blended refrigerant flashing in the increased volume of the sightless. Who is right?

CORRECT ANSWER: Technician B only

  • | Page

Question 3: When charging an R410a system that uses a

thermostatic expansion valve, proper charge can be

determined by measuring:

CORRECT ANSWER: Subcooling

Question 4: When charging an R410a system that uses a

capillary tube or a fixed metering device, proper charge

can be determined by measuring:

CORRECT ANSWER: Superheat

Question 5: Compressor internal pressure relief settings

for R410a systems are:

CORRECT ANSWER: 550 psig to 625 psig

Question 6: When handling refrigerants technicians

should:

  • | Page

CORRECT ANSWER: Wear approved eye protection

and gloves

Question 7: R410a systems use a high pressure switch

that will open at approximately:

CORRECT ANSWER: 610 psig plus or minus 10 psig

Question 8: Subcooled liquid in the receiver may _____

subcooling, depending on surrounding conditions.

CORRECT ANSWER: Lose or gain

Question 9: When installing a liquid line filter drier on a

R410a system, be certain that it has a pressure rating of at

least:

CORRECT ANSWER: 600 psig

  • | Page

Question 10: The flow area of a R410a metering device

is:

CORRECT ANSWER: Smaller than that of a r22

metering device

Question 11: Which of the following statements is true of

R407C?

CORRECT ANSWER: It may separate (fractionate) into

its component refrigerants

Question 12: A true azeotropic blend:

CORRECT ANSWER: * Will not fractionate

CORRECT ANSWER: * Has no temperature glide

CORRECT ANSWER: * Behaves as a single

component refrigerant

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

R410A CERTIFICATION EXAM WITH QUESTIONS AND V ERIFIED ANSWERS Question 1: Recovery cylinders used with R410 must have a DOT rating of: * DOT 4BA 400 * DOT 4BW 400 CORRECT ANSWER: * DOT 4BA 400 CORR...

Get this document $30.00