Questions with 100 CORRECT ANSWER s

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CWEA Collection Systems Maintenance | 140 Questions with 100% CORRECT ANSWER s

Question 1: Why are gasoline and volatile solvents

objectionable when present in a sewer?

CORRECT ANSWER : They produce an explosion hazard

Question 2: You should never attempt to install, maintain, repair

or replace electrical equipment panels, controls, wiring or circuits unless

CORRECT ANSWER : You know what you are doing, are

qualified and are authorized

Question 3: What are the different areas of traffic zones?

CORRECT ANSWER: Advance Warning Area, Transition

Area, Activity Area (buffer space and work space), Termination Area. Could be 4 or 5, justify your answer on the test!

Question 4: why should hydrogen sulfide be controlled?

CORRECT ANSWER : to protect from corrosion and odors

Question 5: Personnel entering a Permit Required Confined

Space must have the following training

  • | Page

CORRECT ANSWER : entry and rescue

Question 6: To find protective gear before application of a

product, you should:

CORRECT ANSWER : look at the MSDS

Question 7: The gas most commonly associated with septic

wastewater is

CORRECT ANSWER : Hydrogen Sulfide

Question 8: The lack of an unpleasant odor in a manhole, lift

station or other structures does not always mean that dangerous

gases are not present because:

CORRECT ANSWER : some dangerous gasses are odorless (for

example, carbon monoxide)

Question 9: What are the four conditions necessary to create an

explosion?

CORRECT ANSWER : combustible gas, adequate oxygen, heat

and proper mixing of gas and oxygen

  • | Page

Question 10: what does the "transition area" mean in traffic

control?

CORRECT ANSWER : It moves traffic out of its normal path

Question 11: what elements should be considered to improve

worker safety in High speed Temporary Traffic control Zones?

CORRECT ANSWER: Rerouting traffic around the work site,

positioning of law enforcement officers in the temporary traffic control zone, and work zone training

Question 12: What key features would you need to address

when developing an S.O.P. for a Lift Station failure?

CORRECT ANSWER : Traffic Control Plan, By-Pass

connections, and Spill containment

Question 13: What tools are used with a power rodder?

CORRECT ANSWER : Spring Blades

Question 14: Tools used for sewer rodding include:

CORRECT ANSWER : porcupine, root saw, square bar cork

screw

  • | Page

Question 15: What tool would you use to cut VCP pipe?

CORRECT ANSWER : Chain Pipe Cutter

Question 16: Which conditions should a gas detection device

test for?

CORRECT ANSWER : Hydrogen sulfide, explosive/flammable

gases, oxygen

Question 17: What does "LEL" mean on a gas detection meter?

CORRECT ANSWER : Lower Explosive Limit

Question 18: The oxygen level alarm normally goes off if

oxygen levels are below:

CORRECT ANSWER : 19.5 percent

Question 19: When developing an S.O.P. for scheduled

maintenance of electrical equipment, what program should be addressed as a primary safety guideline?

CORRECT ANSWER : The L.O.T.O Program

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

CWEA Collection Systems Maintenance | 140 Questions with 100% CORRECT ANSWER s Question 1: Why are gasoline and volatile solvents objectionable when present in a sewer? CORRECT ANSWER : They produc...

Get this document $30.00