QUESTIONS 100 CORRECT ANSWER s

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Defence Acquisition University con 237 DAU | 142 QUESTIONS| 100% CORRECT ANSWER s

Question 1: You have a requirement for eight units of a non-

commercial item. Each item is estimated to cost $35,000. The

preferred type of item to satisfy agency needs:

CORRECT ANSWER : Commercial item

Question 2: The Director of Training for the installation has a

request to purchase 25 televisions and 25 DVD recorders for the new training facility that will open next month. Each television will cost approximately $525, and each DVD recorder about $150. If a commercial item cannot be found to satisfy the Government requirement, the Government should, as the next

step:

CORRECT ANSWER : Determine if a non-developmental item

is available

Question 3: If market research indicates a commercial or non-

developmental item might not be available to satisfy agency

needs:

CORRECT ANSWER : The Government should develop

specifications for a developmental item

  • | Page

Question 4: You have a requirement for specific

telecommunications components. A single telecommunications manufacturer provides these components to the general public.The estimated cost of these components is $145,000. Simplified acquisition procedures can be used.

CORRECT ANSWER : True

Question 5: You should use SAP when:

CORRECT ANSWER : The estimated value of the requirement

is equal to or less than the SAT

Question 6: You have a requirement to purchase military

transport vehicles that can travel over rough terrain. Market research has shown that there are no commercially developed or Government developed items that satisfy the terrain

requirements. This type of item is a:

CORRECT ANSWER : Developmental item

Question 7: A presolicitation conference is one technique used

to conduct market research:

CORRECT ANSWER : True

  • | Page

Question 8: The required sources of supplies and services can be

found in:

CORRECT ANSWER : FAR Part 8

Question 9: The priority for required sources of supplies is: Agency inventories, excess from other agencies, Federal Prison Industries, Committee for Purchase from People Who are Blind or Severely Disabled, governmental wholesale supply sources, commercial sources.

CORRECT ANSWER : True

Question 10: Micro-purchases are:

CORRECT ANSWER : Unrestricted

Question 11: The status information contained in the System for

Award Management (SAM) and additional vendor files maintained by the contracting office, if any, may be used as the basis to ensure that small business concerns are provided the maximum practicable opportunities to respond to solicitations issued using simplified acquisition procedures.

CORRECT ANSWER : True

  • | Page

Question 12: You have a requirement for specific

telecommunications components. A single telecommunications manufacturer provides these components to the general public.The estimated cost of these components is $145,000. Simplified acquisition procedures can be used.

CORRECT ANSWER : True

Question 13: What is the preferred method of solicitation when

conducting simplified acquisitions over the micro-purchase threshold?

CORRECT ANSWER : Electronic Commerce

Question 14: Fulfilling repetitive needs for supplies may best be

satisfied by:

CORRECT ANSWER : Establishing blanket purchase

agreements

Question 15: What is the preferred method of solicitation for

requirements over the micro-purchase threshold?

CORRECT ANSWER : Electronic commerce

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Defence Acquisition University con 237 DAU | 142 QUESTIONS| 100% CORRECT ANSWER s Question 1: You have a requirement for eight units of a non- commercial item. Each item is estimated to cost $35,00...

Get this document $30.00