QMB 3200 MIDTERM UCF

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

QMB 3200 MIDTERM UCF

QUESTIONS AND ANSWER S

Question 1: Which of the following statements regarding

a time series technique is true?

CORRECT ANSWER : Time series techniques focus on

the historical behavior of some outcome of interest to predict its future behavior.

Question 2: Which time series technique predicts a future

value by combining the previous prediction and some portion of the error in the prediction?

CORRECT ANSWER : Simple exponential smoothing

Question 3: Which of the following correlation coefficient

values represents the strongest positive correlation between two factors in a data set?

CORRECT ANSWER : r-=0.931

  • | Page

Question 4: It is NOT possible for a forecast to be both

responsive and inaccurate.

CORRECT ANSWER : False

Question 5: In a time series, what is a black swan?

CORRECT ANSWER : a particularly high-impact

incident of extreme consequence that is unexpected or considered highly improbable

Question 6: Calculating a regression equation for a given

set of data identifies the specific values of ____

CORRECT ANSWER : the slope and intercept

Question 7: Averaging forecast errors over time results in

the performance measure known as *****?

  • | Page

CORRECT ANSWER : mean error

Question 8: What is the ME for the forecast errors of 5,

10, 0, and -3?

CORRECT ANSWER : 3

Question 9: one-time shocks to a time series from a

distinctly external influence, such as a sudden dip in consumer sales after a disruptive event, are called ____ variations

CORRECT ANSWER : exogenous

Question 10: Several forecasting methods rely on insights

from a group of people, but which method does NOT have the group discuss their opinions?

CORRECT ANSWER : Delphi Groups

  • | Page

Question 11: Which of the following forecasting

measures calculates the average of the absolute values of a set of forecast errors?

CORRECT ANSWER : MAD

Question 12: The alpha value (o) in the exponential

smoothing formula is known as the

CORRECT ANSWER : smoothing constant

Question 13: Queue________ specifies the order in which

waiting arrivals are serve.

CORRECT ANSWER : Discipline

Question 14: The break-even point is the level of

production at which

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

QMB 3200 MIDTERM UCF QUESTIONS AND ANSWER S Question 1: Which of the following statements regarding a time series technique is true? CORRECT ANSWER : Time series techniques focus on the historical ...

Get this document $30.00