QAL - Laws and Regulations Exam Quiz Bank with

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

QAL - Laws and Regulations Exam Quiz Bank with Verified Answers |Latest

Question 1: A Special Local Need registration (SLN) allows

________.

  • growers to apply the pesticide to any crop as long as the
  • Special Local Need is valid in the grower's state

  • supplemental uses of the pesticide uniformly throughout the
  • U.S.

  • uses of pesticides for crops or sites not listed on the Section 3
  • labeling in the state it was issued

  • any feasible use of the pesticide in the specified local area

CORRECT ANSWER : C. uses of pesticides for crops or sites

not listed on the Section 3 labeling in the state it was issued

Question 2: Which of the following is considered to be pesticide

labeling?

  • spray nozzle catalog
  • a printed pesticide advertisement
  • the federal Worker Protection Standard
  • a written recommendation

CORRECT ANSWER : C. the federal Worker Protection

Standard

  • | Page

Question 3: When a Pesticide Registrant allows a pesticide

product registration to lapse, Pest Control Dealers .

  • must immediately return all unsold stock
  • can sell and deliver the pesticide product for two years
  • must retrieve all previously sold stock
  • can indefinitely sell and deliver the pesticide product

CORRECT ANSWER : B. can sell and deliver the pesticide

product for two years

Question 4: When a pesticide product registration is cancelled,

the sale and use of this product .

  • is automatically prohibited under all circumstances
  • may continue under conditions imposed by the regulatory
  • agency responsible for the cancellation

  • will be allowed for two years from the cancellation date
  • is not affected as long as detailed sales records are kept
  • current

CORRECT ANSWER : B. may continue under conditions

imposed by the regulatory agency responsible for the cancellation

  • | Page

Question 5: Which of the following is considered a labeling

booklet?

  • sales literature distributed by the Pesticide Registrant
  • a sample of pesticide labeling produced by the Pesticide
  • Registrant

  • literature containing use and maintenance directions for
  • application equipment

  • a pamphlet containing use directions and restrictions that is
  • attached to the container

CORRECT ANSWER : D. a pamphlet containing use directions

and restrictions that is attached to the container

Question 6: On pesticide labeling the signal word

  • signifies the relative acute toxicity of the pesticide product
  • identifies the formulation of pesticide product
  • warns of the potential crop damage level
  • identifies relative effectiveness or control level

CORRECT ANSWER : A. signifies the relative acute toxicity of

the pesticide product

  • | Page

Question 7: The precautionary statements section of pesticide

labeling contains information about the .

  • application rate
  • crops on which the product can be applied
  • relative toxicity of the product
  • hazards to people and domestic animals

CORRECT ANSWER : D. hazards to people and domestic

animals

Question 8: Plant-back restrictions are found in what section of

pesticide labeling?

  • precautionary statements
  • statement of practical treatment
  • contents
  • directions for use

CORRECT ANSWER : D. directions for use

Question 9: Making an application of a pesticide product at a

lower rate than specifed in labeling directions is .

  • always allowed
  • illegal

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

QAL - Laws and Regulations Exam Quiz Bank with Verified Answers |Latest Question 1: A Special Local Need registration (SLN) allows ________. A. growers to apply the pesticide to any crop as long as...

Get this document $30.00