PSYCHOPHARMACOLOGY E XAM

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

NSG 552

PSYCHOPHARMACOLOGY E XAM

2 (WILKES UNIVERSITY)

COMPREHENSIVE PRACTI CE

QUESTIONS / STUDY GUIDE

NEWEST ACTUAL QUESTI ONS &

ANSWERS (A+ GUIDE SOLUTION)

Question 1: Binge-eating disorder

CORRECT ANSWER : Disorder presenting as not

fixated on body shape/weight, recurrent episodes of binge eating, no compensatory behaviors (vomiting/laxatives/etc.), usually obese.

Question 2: Treatment for binge-eating disorder

CORRECT ANSWER : First-line: SSRIs (escitalopram); Psychotherapy; Vyvanse= FDA approved/topamax associated with weight loss/orlistat inhibits pancreatic

  • | Page

lipase by decreasing the amount of fat absorbed from GI tract.

Question 3: Treatments for bulimia

CORRECT ANSWER: CBT + antidepressants/SSRIs

(first-line treatment); Fluoxetine 60-80 mg/day= only FDA approved medication.

Question 4: Characteristics of insomnia

CORRECT ANSWER : Difficulty falling or remaining

asleep/ acute insomnia <3 months, chronic insomnia > 3 months.

Question 5: Bulimia nervosa

CORRECT ANSWER : Disorder presenting as binge-

eating with behaviors to counteract weight gain (vomit, laxatives, diuretics, etc), embarrassed by binge eating,

  • | Page

overly concerned about body weight, usually maintains normal body weight or may be overweight.

Question 6: Tolerance to OTC sedatives/hypnotics

CORRECT ANSWER : Yes, a tolerance to sedating

effects develops rapidly.

Question 7: Eszopiclone (Lunesta)

CORRECT ANSWER : Used for both onset and

maintenance of sleep.

Question 8: Nonrestorative sleep

CORRECT ANSWER : Waking up feeling fatigued and

unrefreshed.

Question 9: MOA of Rameltzon (Remeron)

  • | Page

CORRECT ANSWER : M1 and M2 agonist (selective

melatonin).

Question 10: Non-pharmacologic treatments for sleep

apnea

CORRECT ANSWER : Weight loss, avoidance of

ETOH, CPAP, uvulopalatopharyngoplasty.

Question 11: Side effects of Zolpidem (Ambien)

CORRECT ANSWER : Antegrade amnesia,

hallucinations, parasomnias (sleep walking and eating), increased fall risk, GI effects.

Question 12: Treatments for RLS

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

NSG 552 PSYCHOPHARMACOLOGY E XAM 2 (WILKES UNIVERSITY) COMPREHENSIVE PRACTI CE QUESTIONS / STUDY GUIDE NEWEST ACTUAL QUESTI ONS & ANSWERS (A+ GUIDE SOLUTION) Question 1: Binge-eating disorder CORRE...

Get this document $30.00