PSPO I, PSM I e PSPO I Exam Latest Update

Study Guides Aug 19, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

PSPO I, PSM I e PSPO I Exam Latest Update 1500Questions and Verified Accurate Correct Answers Guaranteed 100% Score Rate

1) What is the role of product owner in crafting the Sprint Goal:

  • The product owner should not come to the sprint planning without a clearly defined
  • sprint goal.

  • The product owner should como to the sprint planning with a business objective in
  • mind and work with development team to craft the sprint goal based upon the forecast.

  • The Product Owner has no role on it. This is development team´s responsibility.
  • The Product Owner describes the scope and therefore also the sprint goal.
  • The Product Owner must work with stakeholders to set the Sprint Goal. - Correct
  • Answer: 1) Resposta: B -> O Dono do produto sabe o que tem que ser feito primeiro, baseado no valor para o produto, mas o que fazer na próxima sprint é uma decisão que envolve o Time, até mesmo por uma questão de dependências técnicas, o time precisa colaborar com o PO para definir o objetivo da sprint.

2) Why is important that there is only on product owner per product? (Choose 3 Correct

Answer:wer).

  • Its clear for who is accountable for the ultimate successes of the product.
  • The development team always know who determine priorities.
  • Its helps the economy by increase employment.
  • Its helps avoid barriers to effective communication and rapid decision-making.
  • The Scrum Master knows who will be his backup whenever he goes in vacation. -
  • Correct Answer: 2) Resposta: A e B -> O Dono do Produto é o responsável pela tomada de decisão do que será desenvolvido primeiro, ele é o ponto focal do time de desenvolvimento e só deve haver um único PO por produto.

3) Who has the final say on the order of the product backlog?

  • The stakeholders.
  • The development team.
  • The Scrum Master.
  • The Product Owner.
  • The CEO. - Correct Answer: 3) Resposta: D -> O Dono do Produto é o responsável
  • pelo Backlog do Produto e sua priorização alinhada com as expectativas de mercado e do cliente.

  • / 4

4) When should the product owner update the project plan?

  • The product Backlog is the plan in Scrum. It is updated as new information and
  • insights emerge.

  • Before the sprint planning to know how much work will have to be done in the Sprint.
  • After the daily scrum to ensure an accurate daily overview of project progress.
  • Scrum forbids having a project plan.
  • It is work for the Project Manager. - Correct Answer: 4) Resposta: A -> Tão logo que
  • uma nova funcionalidade apareça, ela deve ser avaliada e priorizada pelo Dono do Produto. Em seguida ele vai detalhar o que precisa ser feito com o Time de Desenvolvimento.

5) What is typical work for a Product Owner in a sprint? (Choose 2 Correct

Answer:wers)

  • Attend every daily scrum to Correct Answer:wer function questions on the discussed
  • sprint backlog items.

  • Update the work plan for the development team on a daily basis.
  • Work with development team on product backlog refinement.
  • Creating financial reporting upon the spent hour reported by Development Team.
  • Collaborate with stakeholders, users communities and product managers.
  • Nothing. - Correct Answer: 5) Resposta: C e E -> O Dono do Produto refina o
  • backlog do produto colaborando com o Time de Desenvolvimento nas reuniões de grooming. Ele também está conectado com os feedback da comunidade e com o cliente.

6) In the middle of the sprint the customer decides that there are 2 new features she wants. The

product owner could:

  • Have the development team add these features to the current sprint.
  • Have the Scrum Master add these features to the current sprint.
  • Introduce these features at the next sprint planning meeting.
  • Introduce these features at the next daily scrum. - Correct Answer: 6) Resposta: C -
  • > As novas funcionalidades precisam ser priorizadas e detalhadas pelo Dono do Produto junto com o time e apresentada como prioridade ao time scrum durante a reunião de planejamento da Sprint.

7) Which two activities will a product owner engage in during a sprint?

  • Update the Sprint Burndown chart.
  • Prioritize the development teams work on the sprint backlog.
  • Run the Daily Scrum.
  • Correct Answer:wer questions from the development team about items in the current
  • sprint. 2 / 4

  • Work with stakeholders. - Correct Answer: 7) Resposta: D e E -> Além de estar
  • próximo dos stakeholders recebendo feedback e novos inputs, o PO também esclarece todas as dúvidas do time de desenvolvimento sobre o que precisa ser desenvolvido.

8) What typically happens if the product backlog is not sufficiently clear at the sprint planning?

  • The Development Team has difficulties creating a forecast of work for a Sprint.
  • Nothing in particular.
  • Its compensated if the Product Owner gives the team a clear Sprint Goal instead.
  • The meeting is canceled so refinament can be done first. - Correct Answer: 8)
  • Resposta: A -> o Backlog precisa estar detalhado e claro o suficiente para que o time de desenvolvimento possa trabalhar. O Dono do Produto também precisa estar disponível para esclarecer eventuais dúvidas do Time.

9) When should the product backlog be refined?

  • The product owner and the development team do it in the 1-2 preceding sprints.
  • The product owner takes the time between sprints to do it.
  • The product owner must do this as essential work in Sprint 0.
  • The product owner and the development team do it in the actual sprint. - Correct
  • Answer: 9) Resposta: A e D -> O ideal é ter itens do backlog do produto refinados para pelo menos 2 sprints ou mais. Esse refinamento ocorre dentro das sprints durante as reuniões de grooming.

10) A product sucess is mensured by: (Choose 3 Correct Answer:wers)

  • The impact in costumer satisfaction.
  • The delivery of upfront defined scope compared to the upfront planned time.
  • The impact on revenue.
  • The impact on my boss mood. - Correct Answer: 10) Resposta: A, C e D -> Além de
  • garantir a satisfação do cliente, o dono do produto precisa garantir o ROI (retorno sobre o investimento).

11) Scrum is based on empirical process control theory. All of its artifacts must be

trCorrect Answer:parent to

ensure sufficient accuracy of inspection. Witch two measures ensures that the product backlog is trCorrect Answer:parent? (Choose 2 Correct Answer:wers).

  • The product Backlog is ordered.
  • The product Backlog only has work for the next 2 sprints.
  • The product Backlog is managed using a web-based tool. 3 / 4

D) The product Backlog is available to all stakeholders. - Correct Answer: 11)

Resposta: A e D -> Um backlog priorizado e ordenado, deixa claro para todos o que precisa ser feito primeiro. Este backlog deve ser de fácil acesso a todos os envolvidos no projeto.

12) How much work must a Development Team do to a product backlog item in select for a sprint?

  • As much as it has told the product owner will be done for every Product Backlog
  • item it selects in conformance with the definition of done.

  • As much as it can fit into the Sprint. Any remaining work will be trCorrect

Answer:ferred to a

subsequente sprint.

  • All development work and some testing.
  • A proportional among of time on analysis, design, programing, testing and
  • documentation. - Correct Answer: 12) Resposta: A -> Uma vez que o time de desenvolvimento se compromete com a entrega do Backlog da Sprint, todo o esforço necessário deve ser empregado para a entrega dos itens selecionados e atendendo a definição de pronto (DoD).

13) Which statement best describes a Product Owner's responsibility?

  • Optimizing the value of the work the development team does.
  • Directing the development team.
  • Managing the project and ensuring that the work meets the commitment to the
  • stakeholders.

  • Keeping the stakeholders at bay. - Correct Answer: 13) Resposta: A -> O Dono do
  • Produto é um maximizador de valor, cabe a ele maximizar o valor do trabalho que o time de desenvolvimento realiza.

14) What activities would a product owner typically undertake in the phase between the end of current sprint and the start of the next sprint?

  • Refine the product backlog.
  • Update the project plan with Stakeholders.
  • There are no such activities. The next sprint starts automatically after the current
  • sprint.

  • Work with QA department on the increment of the current sprint. - Correct Answer:
  • 14) Resposta: C -> Não existe tempo entre as sprints. Uma sprint inicia imediatamente após o término da outra.

15) A done increment is valuable if: (Choose 2 Correct Answer:wers)

  • It is like to increase customer satisfaction.
  • / 4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 19, 2025
Description:

PSPO I, PSM I e PSPO I Exam Latest Update 1500Questions and Verified Accurate Correct Answers Guaranteed 100% Score Rate 1) What is the role of product owner in crafting the Sprint Goal: A) The pro...

Get this document $30.00