PSI Life Exam Questions and Answers

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

PSI Life Exam Questions and Answers 100% Pass

Question 1: What kind of retirement plan can a 75-

employee for profit corporation establish?

CORRECT ANSWER : Simple IRA

Question 2: The taxable portion of a monthly income

benefit paid during the annuity phase from a nonqualified annuity is calculated using the

CORRECT ANSWER : Exclusion ratio

Question 3: Unfair claims settlement methods and

practices by an insurance company include all of the following acts EXCEPT

CORRECT ANSWER : failure to pay all claims that are

reported within 90 days after a loss occurs

Question 4: The settlement option that allows proceeds to

remain with the insurer and the earnings to be paid to the beneficiary on a monthly basis is called

CORRECT ANSWER : Interest only

Question 5: Regulations on life insurance advertising

apply to which of the following insurance company materials?

CORRECT ANSWER : A radio commercial that

promotes the benefits of a specific company's life insurance products

Question 6: An insurance company may contest a life

policy within a MAXIMUM of how many years after the policy's effective date?

CORRECT ANSWER : 2

Question 7: All of the following factors are used in life

insurance premium determination EXCEPT

CORRECT ANSWER: Morbidity

Question 8: The authorization used to obtain the

applicant's medical information that will be used by the

insurer for the primary purpose of determining eligibility

must include:

CORRECT ANSWER : the time frame in which the

insurer must release the eligibility decision to the agent

Question 9: An intermediary who omits information on

an insurance application without the applicant's knowledge and submits the application to the insurer may

be guilty of:

CORRECT ANSWER : Misrepresentation

Question 10: Dividends are NOT subject to taxation

because

CORRECT ANSWER : Paying dividends is equivalent to

returning a premium

Question 11: The XYZ Insurance Company cancels an

intermediary's contract. XYZ could be bound by the

intermediary's later acts if it:

CORRECT ANSWER : Continues to pay the

intermediary deferred commissions

Question 12: Which of the following products is designed

to pay benefits that can provide a stream of retirement income to the purchaser?

CORRECT ANSWER : tax-deferred growth

Question 13: Which of the following guarantees that the

annuitant CANNOT outlive their benefits?

CORRECT ANSWER : Guaranteed lifetime withdrawal

benefit

Question 14: Which of the following statements is

CORRECT about an insured's failure to report a claim in a timely manner based on the advice of an intermediary?

CORRECT ANSWER : It does not affect the insurance

company's obligations

Question 15: In Wisconsin, an "intermediary" is defined

as a representative of:

CORRECT ANSWER : A Solicitor

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

PSI Life Exam Questions and Answers 100% Pass Question 1: What kind of retirement plan can a 75- employee for profit corporation establish? CORRECT ANSWER : Simple IRA Question 2: The taxable porti...

Get this document $30.00