PSI: LASH WRITTEN EXAM WITH

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

PSI: LASH WRITTEN EXAM WITH

100% CORRECT AND VERIFIED

ANSWERS

Question 1: What is the Purpose of Risk-Based Inspections?

CORRECT ANSWER : To inspect at any time during

business hours to ensure compliance with procedures.

Question 2: How often do you need to complete license

renewal?

CORRECT ANSWER : Every 2 years

Question 3: T/F: Cleansing is the same as Disinfection.

CORRECT ANSWER : FALSE

Question 4: What chemical is used to disinfect non-porous

surfaces and tools?

CORRECT ANSWER : Chlorine Bleach / EPA

Question 5: What is Sterilization?

CORRECT ANSWER : Elimination of all forms of

bacteria/microorganism using an autoclave or dry heat

Question 6: Alcohol should not be used to disinfect what?

CORRECT ANSWER : Blood or Body Fluids

Question 7: After each client, the implements shall be wiped

with?

CORRECT ANSWER : Clean paper or fabric towel and

sprayed with EPA or alcohol.

Question 8: In a situation where blood or body fluids contact

any on any surface, what should be used to sanitize and disinfect the area?

CORRECT ANSWER : EPA and 10% bleach solution

Question 9: What does SDS stand for?

CORRECT ANSWER : Safety Data Sheet - where to store

products and ingredients of all products

Question 10: What does EPA stand for?

CORRECT ANSWER : Environmental Protection Agency

Question 11: What eyes are considered to be "universal"?

CORRECT ANSWER : Almond Eyes

Question 12: Anagen

CORRECT ANSWER : Growth phase in which a new hair

shaft is created (30-45 days)

Question 13: Catagen

CORRECT ANSWER : Transition phase in which the hair is

between the growth and resting phases (2-3 weeks); mature length, healthiest

Question 14: Telogen

CORRECT ANSWER : Resting and shedding stages of hair

growth (3-4 months)

Question 15: T/F: All products and solutions in a spa should be kept in labeled containers.

CORRECT ANSWER : True

Question 16: A disease of infection is ________ when it

spreads from one person to another

CORRECT ANSWER : Contagious

Question 17: What is the first thing you should do if a client

begins to bleed during the service?

CORRECT ANSWER : Stop the service and put on gloves

Question 18: T/F: Disposable items can be used on multiple clients.

CORRECT ANSWER : False

Question 19: What is the main ingredient in most eyelash

extension adhesives?

CORRECT ANSWER : Cyanoacrylate

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

PSI: LASH WRITTEN EXAM WITH 100% CORRECT AND VERIFIED ANSWERS Question 1: What is the Purpose of Risk-Based Inspections? CORRECT ANSWER : To inspect at any time during business hours to ensure comp...

Get this document $30.00