Protools 201 Exam Questions and

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Protools 201 Exam Questions and Answers 100% Verified

Question 1: tce trim tool

CORRECT ANSWER : trim tool that adjust clips timing

without affecting pitch

Question 2: single zoomer

CORRECT ANSWER : zoomer that returns to the

previously selected edit tool AFTER zooming

Question 3: object grabber

CORRECT ANSWER : grabber that allows selecting

non-contiguous clips on a track

Question 4: smart tool

CORRECT ANSWER : tool that can be used to create

fades WITHOUT the fades dialog box

Question 5: loop trim tool

  • | Page

CORRECT ANSWER : trim tool that creates multiple

instances of clips

Question 6: separation grabber tool

CORRECT ANSWER : grabber tool that can drag a

selected portion of a clip

Question 7: marquee zoomer

CORRECT ANSWER : zoomer that can zoom in both

horizontally and vertically

Question 8: DSP, Native and AUDIOSUITE plug ins can

be automated

CORRECT ANSWER : false

Question 9: I/O settings can be shared between protools

sessions

CORRECT ANSWER : true

  • | Page

Question 10: changing a tracks voice assignment is a

feature available on ALL protools systems

CORRECT ANSWER: false

Question 11: changes to HARDWARE setup

configurations are stored within the protools session file

CORRECT ANSWER : false

Question 12: using strip silence is non-destructive

CORRECT ANSWER : true

Question 13: the amount of delay displayed on a tracks

delay compensation view will be blue if it exceeds the maximum amount available

CORRECT ANSWER : false

Question 14: level meters on a VCA MASTER TRACK

display the highest level of any member track

CORRECT ANSWER: true

  • | Page

Question 15: clip gain is applied to clips pre-mixer

(before insert and plug-in processing)

CORRECT ANSWER : true

Question 16: delay compensation MUST be enabled in

the options menu and value must be declared in the playback engine for delay compensation to be active

CORRECT ANSWER : true

Question 17: trim automation mode is one of the options

in the "after write pass switch to..." preference

CORRECT ANSWER : false

Question 18: the "find links" button in the relink window

only allows for relinking one file at a time

CORRECT ANSWER : false

Question 19: MADI

CORRECT ANSWER : multi-channel-audio-digital

interface

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Protools 201 Exam Questions and Answers 100% Verified Question 1: tce trim tool CORRECT ANSWER : trim tool that adjust clips timing without affecting pitch Question 2: single zoomer CORRECT ANSWER ...

Get this document $30.00