Prosthetic CPM Questions and Answers

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Prosthetic CPM Questions and Answers 100% Pass

Question 1: What measurements for a TT Patient need to be

collected for casting?

CORRECT ANSWER: AP(at PTB), M/L (at condyles), PML,

Residual Length, MTP- Floor, Foot Size, Circumferences every 2"

Question 2: What questions should you ask at evaluation for a

prosthetics?

CORRECT ANSWER: Cause and date of amputation,

Comorbidities (DM, kidney, hypertension), Contralateral Limb integrity, Skin Integrity, Hand Dexterity/strength, Vocational/Recreational Activities, Goals, Assistive Devices Used, MMT/ROM (Thomas test)

Question 3: What are the advantages to a PTB style socket?

CORRECT ANSWER: Rotational Control, Relief over bony

prominences

Question 4: What are the advantages to a TSB style socket?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Equal distribution of pressure over

entire limb, use of liner to reduce shear forces and skin irritation, decreased pistoning

Question 5: What are the disadvantages to a PTB style socket?

CORRECT ANSWER: Concentrated pressures on select few

areas, high pressure on patellar tendon

Question 6: What are the disadvantages to a TSB style socket?

CORRECT ANSWER: Requires the use of liners patient must

be able to don liner, lack of rotational control

Question 7: What are the advantages to locking liner

suspension?

CORRECT ANSWER: Auditory confirmation of lock increase

confidence, can have patient start to don and engage lock while seated, easy to manage volume with socks

Question 8: What are the disadvantages to a locking liner

suspension?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Pistoning/milking of the limb, can be

difficult for patient to align pin and lock must be consistent, lack of a rotational control

Question 9: What are the advantages to a cushion liner/sleeve

suspension?

CORRECT ANSWER: Reduced pistoning of prosthesis, easy

volume management, secure suspension, benefits of liner

Question 10: What are the disadvantages to a cushion

liner/sleeve susupension?

CORRECT ANSWER: Increased bulk around the knee that

can reduce knee flexion, can be hot (extra layer), requires dexterity to use liner

Question 11: What are the advantages to a seal in system for

suspension?

CORRECT ANSWER: Decreased pistoning, increased

proprioception, decreased apparent weight of prosthesis

Question 12: What are the disadvantages to a a seal in system

for suspension?

  • | Page

CORRECT ANSWER: More difficult to control volume with

socks, must have good balance to don prosthesis, requires exact fit

Question 13: What are the advantages to an elevated vacuum

system?

CORRECT ANSWER: Promotes limb health, decreases

pistoning, increased proprioception, decreased sweating, decreased apparent weight

Question 14: What are the disadvantages to elevated vacuum?

CORRECT ANSWER: Can cause damage to limb if fit is not

appropriate, requires exact fit, bulky and increased weight, expensive

Question 15: What are the advantages of supracondylar

suspension?

CORRECT ANSWER: Good for short limbs, ligament laxity,

knee instability, Improves stability at knee, ease of don and doffing, increased M/L stability

Question 16: What the advantages to a cuff strap suspension?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Prosthetic CPM Questions and Answers 100% Pass Question 1: What measurements for a TT Patient need to be collected for casting? CORRECT ANSWER: AP(at PTB), M/L (at condyles), PML, Residual Length, ...

Get this document $30.00