Project Management Module IFMA FMP Questions

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Project Management Module (IFMA FMP) Questions With CORRECT ANSWER s.

Question 1: Which attribute most accurately describes a project?

CORRECT ANSWER : Projects are finite.

Question 2: What is an example of how project managers apply

sound management techniques?

CORRECT ANSWER : they break down a task further if it

remains at the same percent completion despite reported progress.

Question 3: Which is an advantage of using a standardized

project management model?

CORRECT ANSWER : The model is a framework that project

managers can adapt to project specifics.

Question 4: In the project model, what do outputs from the Plan

phase become?

CORRECT ANSWER : inputs to the Execute phase.

  • | Page

Question 5: A project will have a long payback period. What

should the project be linked to thus increasing the chances the project will be approved?

CORRECT ANSWER : Strategic facility plans

Question 6: Which activity is set by policy at the start of a

project?

CORRECT ANSWER : Estimating

Question 7: What should a facility manager do at the beginning

of a routine project to achieve success?

CORRECT ANSWER : generate a shared understanding of the

end purpose of a project.

Question 8: What principle is true about the steps involved when

defining project success?

CORRECT ANSWER : Specifying nonessential parameters is as

important as specifying essential ones.

Question 9: Which document may include details such as

adjacency diagrams, space standards, and information on current and future staffing count for business units?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Statement of requirements

Question 10: In what document would the project manager be

formally listed?

CORRECT ANSWER : Project charter

Question 11: Which is true about the elements in a project

objectives statement?

CORRECT ANSWER : Schedule documentation only includes

milestones for hard delivery dates.

Question 12: An organization gathers data on occupant space

requirements, desired location, and desired cost per square meter (square foot). What other factors should be considered when listing site selection criteria?

CORRECT ANSWER : Desired floor plan/stacking plan and

desired amenities

Question 13: Which element is developed first?

CORRECT ANSWER : Work Breakdown Structure (WBS)

  • | Page

Question 14: Of the following terms related to a WBS, which

statement is correct?

CORRECT ANSWER : A task is a function to be performed that

is detailed enough for proposals to indicate cost, schedule, and readiness and completion criteria.

Question 15: In which scheduling methods are as many

activities as possible concurrently performed?

CORRECT ANSWER : Waterfall model scheduling

Question 16: Which statement is true of communications

management for an office relocation?

CORRECT ANSWER : Post-relocation orientation brochures

can help employees find their way around.

Question 17: Which role helps ensure continued senior

management/client support of major projects?

CORRECT ANSWER : Project champion

Question 18: Which statement is true of contract details?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Project Management Module (IFMA FMP) Questions With CORRECT ANSWER s. Question 1: Which attribute most accurately describes a project? CORRECT ANSWER : Projects are finite. Question 2: What is an e...

Get this document $30.00