Procedures Exam Updated All Questions

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

CON 2370 Simplified Acquisition Procedures Exam Updated All Questions and Answers from Actual Exam

Question 1: You are the contracting officer for a requirement

for a commercial product with an estimated value of $6,200.None of the exceptions in FAR 5.202 apply. Which one of the following correctly describes the requirement for publicizing this proposed contract action?

CORRECT ANSWER: There is no requirement to publicize

this action.

Question 2: You have a requirement for administrative

support with an estimated value of $1,500,000. Market research shows there are numerous potential offerors that are competitive in terms of market prices, quality and delivery.The list of potential offerors includes 4 small businesses and 8 large businesses. Which one of the following statements is correct?

CORRECT ANSWER: The entire acquisition must be set

aside exclusively for small business.

Question 3: Which one of the following statements is true

regarding the policies for the use of simplified acquisition procedures (SAP)?

CORRECT ANSWER: Purchases shall be made in the

simplified manner that is most suitable to the circumstances of the acquisition.

Question 4: You are reviewing the requirements package for

the purchase of automatic standby generators. Market research results identify multiple sources in the commercial marketplace that meet the essential physical characteristics for this requirement. The generators were previously procured using a military specification that includes restrictive conditions that are not justified. Which one of the following is correct regarding the policies for describing your agency's needs?

CORRECT ANSWER: The requirement should be defined in

terms that ensure it can be met by commercial products.

Question 5: You have a requirement for a new contract for

snow removal at your military installation. The Base Commander has expressed the need for clearly stated performance objectives, as the current contractor performing the services is not meeting the Commander's expectations.Consistent with the order of precedence for requirements documents, which one of the following documents would be included in the new contract?

CORRECT ANSWER: PWS

Question 6: Which one of the following mandatory

Government sources is the first priority for satisfying a requirement for supplies?

CORRECT ANSWER: Services on the procurement list

maintained by the committee for purchase from people who are blind or severely disabled

Question 7: Which one of the following market research

results would NOT support a commercial item determination?

CORRECT ANSWER: The part sold to the general public

needs extensive modifications not customarily available in the commercial marketplace

Question 8: You have a requirement for repair parts to

support routine maintenance services at the shop on your base. The parts are sold to the general public and are used for nongovernmental purposes. The estimated dollar value of the acquisition is $625,000. Which one of the following statements is true?

CORRECT ANSWER: The use of simplified acquisition

procedures is authorized.

Question 9: You have a requirement for a noncommercial

purchase with an estimated value of $225,000. Notice of the proposed contract action is required, and no exceptions apply.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

CON 2370 Simplified Acquisition Procedures Exam Updated All Questions and Answers from Actual Exam Question 1: You are the contracting officer for a requirement for a commercial product with an est...

Get this document $30.00