Pro Tools 110 Certification Exam

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Pro Tools 110 Certification Exam( )Questions And Answers 100% Correct(SCORED A+)

Question 1: Protools I/O Setup Paths can be customized

in which of the following ways:

  • New Paths can be created for additional Routing
  • Existing Paths can be renamed for easier identification
  • Paths can be deleted
  • Existing Paths can be remapped
  • All the above

CORRECT ANSWER : E. All the above

Question 2: How do you set the default session Sample

Rate

  • New Session dialogue box
  • Setup > Session
  • Setup > Hardware Setup
  • Setup > Playback Engine
  • Setup > Preferences > Session Tab
  • | Page

CORRECT ANSWER : A. New Session Dialogue Box

Question 3: Which of the following best describes "Flip"

Mode on a control surface?

  • Temporarily flipping between monitor speakers via the
  • monitor flip switch.

  • Temporarily reversing channel plug-in assignments to
  • an adjacent fader

  • Temporarily flipping control assignments between
  • encoders and faders

  • Navigating through faders in banks of eight, or
  • "flipping" through faders

  • None of the above

CORRECT ANSWER : C. Temporarily flipping control

assignments between encoders and faders

Question 4: Which Key command will open the

Workspace?

  • Option + ;
  • Control + ;
  • | Page
  • Command + ;
  • Option + W
  • E Command + W

CORRECT ANSWER : A. Option + ;

Question 5: You can extend a selection to a memory

location by ___ Clicking on a marker/memory location

  • Option
  • Command
  • Shift
  • Control
  • Tab

CORRECT ANSWER : C. Shift

Question 6: Which of the following MIDI recording

options allow you to enter MIDI notes one at a time?

  • MIDI Merge
  • Step Input
  • Wait For note
  • | Page
  • Input Quantize
  • MIDI Triggers

CORRECT ANSWER : B. Step Input

Question 7: Which of the following is not an Absolute

Time Scale?

  • Samples
  • Bars|Beats

C. Mins:Secs

  • Time Code
  • Feet+Frames

CORRECT ANSWER : B. Bars|Beats

Question 8: You can only Monitor Virtual Instruments

through Avid Hardware

  • True
  • False

CORRECT ANSWER : B. False

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Pro Tools 110 Certification Exam( )Questions And Answers 100% Correct(SCORED A+) Question 1: Protools I/O Setup Paths can be customized in which of the following ways: A. New Paths can be created f...

Get this document $30.00