PRITE EXAM - Questions and Answers Complete

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

PRITE EXAM - Questions and Answers (Complete Solutions)

Question 1: Amnesia preceded by epigastric sensation and fear

are associated with electrical abnormality where?

CORRECT ANSWER : Temporal lobe

Question 2: Memory loss pattern in dissociative amnesia

CORRECT ANSWER : Memory loss occurs for a discrete

period of time

Question 3: Amnesia characterized by loss of memory of events

that occur after onset of etiologic condition or agent

CORRECT ANSWER : Anterograde

Question 4: What psychoactive drug produces amnesia?

CORRECT ANSWER : Alcohol

Question 5: Visual problem in pituitary tumor compressing optic

chiasm

CORRECT ANSWER : Bitemporal Hemianopsia

  • | Page

Question 6: 32 y/o pt 1-month history of worsening headaches,

episodic mood swings and occasional hallucinations with visual,

tactile and auditory content. CT head reveals tumor where:

CORRECT ANSWER : Temporal lobe

Question 7: Syndrome characterized by fluent speech, preserved

comprehension, inability to repeat, w/o associated signs.Location of lesion in the brain?

CORRECT ANSWER : Supramarginal gyrus or insula

Question 8: Acute onset of hemiballismus of LUE & LLE. MRI

is most likely to show lesion located where?

CORRECT ANSWER : Subthalamic nucleus

Question 9: Left sided hemi-neglect is associated with lesion

located where?

CORRECT ANSWER : Right Parietal Lobe

Question 10: 60M right-handed, getting lost, only writes on right

half of paper. Where is lesion

CORRECT ANSWER : Right parietal

  • | Page

Question 11: Which hormone secreted in functional pituitary

adenoma:

CORRECT ANSWER : Prolactin

Question 12: CT & MRI show ventriculomegaly are out of

proportion to sulcal atrophy. This is suggestive of what diagnosis?

CORRECT ANSWER : Normal Pressure Hydrocephalus

Question 13: 5 y/o with 4 month history of morning HA,

vomiting, and recent problems with gait, falls, and diplopia

CORRECT ANSWER : Medulloblastoma

Question 14: 20 y/o with 1 yr of bitemporal headaches,

polydipsia, polyuria, bulimia. For 2 months emotional outburst aggressive and transient confusion neuro exam normal. What will MRI of brain show?

CORRECT ANSWER : Hypothalamic tumor

  • | Page

Question 15: Previously pleasant mom becomes profane and

irresponsible over 6 months:

CORRECT ANSWER : Frontal lobe

Question 16: Unilateral hearing loss with vertigo, unsteadiness

with falls and headaches, mild facial weakness and ipsilateral limb ataxia is most commonly associated with tumors in what

locations:

CORRECT ANSWER : Cerebellopontine angle

Question 17: 52 y/o with h/o unipolar depression is brought to

ED with a first episode of catatonia. Patient is on no meds, UDS is neg. Further w/u should initially focus on what factor?

CORRECT ANSWER : Metabolic disorders

Question 18: Which term describes state of immobility that is

constantly maintained?

CORRECT ANSWER : Cataplexy

Question 19: Ability of catatonic pt to hold same position

CORRECT ANSWER : Catalepsy

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

PRITE EXAM - Questions and Answers (Complete Solutions) Question 1: Amnesia preceded by epigastric sensation and fear are associated with electrical abnormality where? CORRECT ANSWER : Temporal lob...

Get this document $30.00