PRINTED PDF ORIGINAL DIRECTLY FROM THE PUBLISHER 100

Study Guides Aug 4, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

PRINTED PDF | ORIGINAL DIRECTLY FROM THE PUBLISHER | 100%

VERIFIED ANSWERS | DOWNLOAD IMMEDIATELY AFTER THE ORDER

For more Test banks, ATI, HESI exams, and more contact us here:

FULL TEST BANK

Test Bank For Evolutionary Analysis 5th Edition By Jon C. Herron; Scott Freeman 9780321616678 Chapter 1-20 Complete Guide .Complete Test bank, All Chapters are included. 1 / 4

1 Copyright © 2014 Pearson Education, Inc.Evolutionary Analysis, 5e (Herron/Freeman)

Chapter 1 A Case for Evolutionary Thinking: Understanding HIV

1) In which of the following regions has AIDS killed the largest number of individuals?

  • India
  • Sub-Saharan Africa
  • United States
  • China
  • United Kingdom

Answer: B

Section: 1.1

Skill: Knowledge/Comprehension

2) The HIV virus contains all of the following components except ________.

  • integrase
  • double-stranded RNA
  • single-stranded RNA
  • reverse transcriptase
  • protease

Answer: B

Section: 1.1

Skill: Knowledge/Comprehension

3) The acronym HIV stands for which of the following?

  • human intercellular virus
  • human immune virus
  • human immunodeficiency virus
  • human immunity virus
  • human immunodeficiency vector

Answer: C

Section: 1.1

Skill: Knowledge/Comprehension

4) Which of the following enzymes is responsible for transcribing viral RNA into DNA?

  • RNA polymerase
  • reverse transcriptase
  • DNA polymerase
  • reverse integrase
  • RNA duplicase

Answer: B

Section: 1.1

Skill: Knowledge/Comprehension 2 / 4

2 Copyright © 2014 Pearson Education, Inc.5) The proteins that enable the HIV virus to bind to cells are typically CD4 and CCR5. On what type of cells are these proteins typically observed?

  • plasma cells
  • dendritic cells
  • effector helper T cells
  • memory helper T cells
  • both C and D

Answer: E

Section: 1.1

Skill: Knowledge/Comprehension

6) The AIDS phase of HIV infection begins when the concentration of CD4 T cells in the blood drops below what concentration?

  • 2,000 cells per cubic millimeter
  • 1,000 cells per cubic millimeter
  • 500 cells per cubic millimeter
  • 200 cells per cubic millimeter
  • No CD4 T cells are observed.

Answer: D

Section: 1.1

Skill: Knowledge/Comprehension

7) Which of the following drug categories are used to treat HIV infections?

  • integrase inhibitors
  • protease inhibitors
  • reverse transcriptase inhibitors
  • DNAse inhibitors
  • fusion inhibitors

Answer: D

Section: 1.2

Skill: Knowledge/Comprehension

8) Coreceptor inhibitors block HIV infection by preventing which of the following?

  • binding of the HIV virion onto the plasma membrane
  • binding of the HIV virion onto the CCR5 receptor
  • binding of the HIV virion onto the gp120 protein
  • degrading the coreceptor so the virion cannot attach
  • binding of the HIV virion onto the CD4 receptor

Answer: B

Section: 1.2

Skill: Application/Analysis

  • / 4

3 Copyright © 2014 Pearson Education, Inc.9) What is the effect of the ∆32 allele of CCR5 on HIV binding?

  • appears on the surface of CD4 T cells, but the HIV virion is unable to infect the host cell
  • does not appear on the surface of CD4 T cells
  • appears on the surface of the CD4 T cells and inactivates the virion upon binding
  • interferes with binding of the virion to the CD4 receptor protein
  • appears on the surface of the CD4 T cells and causes the virion to lyse upon binding

Answer: B

Section: 1.3

Skill: Application/Analysis

10) The ∆32 allele of CCR5 is found at the highest frequency in which of the following populations?

  • Africans
  • Japanese
  • North Americans
  • Europeans
  • South Americans

Answer: D

Section: 1.3

Skill: Knowledge/Comprehension

11) HIV-1 is believed to have been transmitted to humans from which of the following organisms?

  • gorillas
  • sooty mangabeys
  • African green monkeys
  • chimpanzees
  • baboons

Answer: D

Section: 1.4

Skill: Knowledge/Comprehension

12) HIV-1 Group M is responsible for 95% of human infections. When is it estimated that HIV-1 Group M was transferred to humans?

A) 1980

B) 1960

C) 1930

D) 1995

E) 1900

Answer: C

Section: 1.4

Skill: Knowledge/Comprehension

  • / 4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 4, 2025
Description:

PRINTED PDF | ORIGINAL DIRECTLY FROM THE PUBLISHER | 100% VERIFIED ANSWERS | DOWNLOAD IMMEDIATELY AFTER THE ORDER For more Test banks, ATI, HESI exams, and more contact us here: FULL TEST BANK Test...

Get this document $30.00