Practice Exam 100 Complete

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

WGU D220- Information Technology in Nursing Practice Exam 100% Complete

Question 1: Define healthcare data

CORRECT ANSWER : any data relating to the health of an

individual patient or collective population

Question 2: Describe the purpose of healthcare data related to

nursing

CORRECT ANSWER : The information given can create a

thorough plan that helps patient outcomes, decrease cost and develop a better plan of care

Question 3: What are three examples of ways healthcare data

has influenced the patient care provided by nurses

CORRECT ANSWER : 1.) notice trends in V/S, collaborate &

treat accordingly 2.) help predict analytics, ID patients at risk for certain disease processes 3.) evaluate EBP protocols

Question 4: Define data framework

  • | Page

CORRECT ANSWER : Data information, knowledge wisdom

(DIKW) framework refers to the way data becomes a product that can be used to positively affect patient care

Question 5: What are the components of the DIKW framework

CORRECT ANSWER : Data, Information, Knowledge, Wisdom

Question 6: How does each component depend on the previous

component: D to I to K to W

CORRECT ANSWER : Data describes the patients disease state,

health environment, information is data with meaning, knowledge is information that is processed and organized so that it relates and inter-actions are identified, wisdom is the application of knowledge to solve problems

Question 7: Define Informatics

CORRECT ANSWER : the science and art of turning data into

information

Question 8: What fields does health informatics include

CORRECT ANSWER : Bioinformatics, clinical research

informatics, public health informatics

  • | Page

Question 9: Define foundational skills

CORRECT ANSWER : the min req/skills needed for an

information driven culture

Question 10: Define Informatics Culture

CORRECT ANSWER : A broad term related to the application

of new information technology that impact human culture

Question 11: Define ethical use of data and information using

the AHIMA Code of Ethics

CORRECT ANSWER: Consistent with professional standards

of practice and essential to safe efficient healthcare delivery.

Question 12: What is the nurse's primary role in the ethical use

of data and information?

CORRECT ANSWER : Maintaining privacy r/t PHI from public

or individuals not providing direct patient care.

Question 13: Define learning healthcare system

  • | Page

CORRECT ANSWER : health system in which internal data and

experience systematically integrated with external evidence, and knowledge is put into practice

Question 14: What is essential to a learning healthcare system?

CORRECT ANSWER : strong leadership, effective use of data

in the clinical setting, and both a culture and workforce committed to continuous learning and improvement.

Question 15: Define knowledge worker

CORRECT ANSWER : Previous knowledge and experience are

applied to take action or intervene in some way

Question 16: What changes in the healthcare system increased

the demand for knowledge workers?

CORRECT ANSWER : Demands for safe accessible quality care

Question 17: Define standardized languages and terminologies

CORRECT ANSWER : Structured and controlled languages

developed according to terminology development guidelines and approved by an authoritative body. Ensures that a concept had the same meaning in all settings

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

WGU D220- Information Technology in Nursing Practice Exam 100% Complete Question 1: Define healthcare data CORRECT ANSWER : any data relating to the health of an individual patient or collective po...

Get this document $30.00