PMU VA STATE BOARD E XAM QUESTIONS

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

PMU VA STATE BOARD E XAM QUESTIONS

AND ANSWERS 100% COR RECT

Question 1: What is the color correction for red?

CORRECT ANSWER: GREEN

Question 2: What is the color correction for blue?

CORRECT ANSWER: RED- GOLD

Question 3: What is the color correction for violet?

CORRECT ANSWER: GOLD

Question 4: Name the lower jaw bone

CORRECT ANSWER: MANDIBLE

Question 5: What is the upper jaw bone?

CORRECT ANSWER: MAXILLA

Question 6: What machine uses rubber bands?

CORRECT ANSWER: RECIPROCATING COIL

MACHINE

Question 7: What is the oldest machine?

CORRECT ANSWER: MANUAL TAP

Question 8: What is the newest pmu machine?

CORRECT ANSWER: ROTARY PEN

Question 9: How many ways do you divide the face when

mapping brows?

CORRECT ANSWER: 3

Question 10: What is an inorganic pigment?

CORRECT ANSWER: 1. last longer 2. opaque 3. iron

oxides 4. great lightfastness 5. STABLE MOST

COMMONLY USED

Question 11: What is an organic pigment?

CORRECT ANSWER: 1. carbon 2. in lab 3. NOT

STABLE 4. no living organisms

Question 12: What is the technique used for shading or

adding color when attempting a powder effect?

CORRECT ANSWER: STIPPLING

Question 13: What technique is commonly used for lip

liner or eyeliner or hair strokes? back and fourth motion

CORRECT ANSWER: LINING

Question 14: Paramedical PMU is also known as?

CORRECT ANSWER: CAMOUFLAGE

TATTOOING

Question 15: POINTILISM

CORRECT ANSWER: takes the effect of shapes from a

distance but is closely spaced dots

Question 16: CONSEQUENCES

CORRECT ANSWER: PREDICTABLE OUTCOMES

Question 17: COMPLICATIONS

CORRECT ANSWER: 1.infection 2.dissatisfaction

3.Unpredictable/corenalabrasion.

Question 18: Erythema

CORRECT ANSWER: REDNESS

Question 19: SIDE EFFECTS

CORRECT ANSWER: VOMITING AND NAUSEA

Question 20: What is the definition of postauricular?

CORRECT ANSWER: behind the ear

Question 21: Which topical anesthetic agent helps to

minimize swelling?

CORRECT ANSWER: EPINEPHRINE

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

PMU VA STATE BOARD E XAM QUESTIONS AND ANSWERS 100% COR RECT Question 1: What is the color correction for red? CORRECT ANSWER: GREEN Question 2: What is the color correction for blue? CORRECT ANSWE...

Get this document $30.00