PMKEE E4 QUESTIONS AND ANSWERS

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

PMKEE E4 QUESTIONS AND ANSWERS

100% PASS

Question 1: Which of the following awards are worth 3 award

points towards the advancement exam?

CORRECT ANSWER : Navy and Marine Corp Commedation

Medal

Question 2: Prior to transferring to a service school, a careerist

should spend what minimum number of months onboard a command?

CORRECT ANSWER : 24

Question 3: The orders negotiation window opens for a sailor

what specific number of months before is projected rotation date?

CORRECT ANSWER : 12 months

Question 4: When you complete an extension, what NAVPERS

form should you sign?

CORRECT ANSWER : 1070/621

Question 5: When a member takes the Arned Forces

Classifications Test (ACFT), you should enter his scores on what NAVPERS form?

CORRECT ANSWER : 1070/604

Question 6: The official history of a person;'s Navy career is

considered what record?

CORRECT ANSWER : Service Record

Question 7: What form is submitted to the Social Security

Administration upon a name change?

CORRECT ANSWER : SSA-7008

Question 8: On your performance evaluation, what trait grade

represents performance to full Navy standards?

CORRECT ANSWER : 3.0

Question 9: On the performance evaluation, a Sailor recieves a

2.0 trait grade in Organization Climate/Equal Opportunity. This grade will affect his overall promotion recommendation in what way, if any?

CORRECT ANSWER : Promotion Recommendation cannot be

Promotable or higher.

Question 10: Block 3 of your performance evaluation is for

enlisted designator. How many designators can be entered into this block?

CORRECT ANSWER : Two only.

Question 11: If you need no supervision, always provide

exceptional work with no rework required, and maximize your resources, you should get a 5.0 in which block of the evaluation report?

CORRECT ANSWER : Quality of work

Question 12: Participation in the Seaman-to-Admiral Program

(STA-21) requires which of the following qualifications?

CORRECT ANSWER : High school diploma

Question 13: To be eligable for Selective Reenlistments Bonus

(SRB), a Sailor must complete what minimum number of continuous months on active duty?

CORRECT ANSWER : 17

Question 14: To qualify for the Selective Training and

Reenlistment (STAR) program, a member should have continuously served what minimum number of months?

CORRECT ANSWER : 17

Question 15: For eligibility to take the advancement exam, what

is the time-in-rate requirement from E-3 to E-4?

CORRECT ANSWER : 6 months

Question 16: We have an expert-written solution to this

problem!What are the four types of in house training used in the Navy?

CORRECT ANSWER : Orientation, on-the-job, refresher, and

professional development.

Question 17: Sailors who have had a Uniform Code of Military

Justice violation should see the NAVPERS 1070/607 under what section of the Electronic Service Record (ESR)?

CORRECT ANSWER : Court Memorandum

Question 18: When should you specifically update Page 2

information in your electronic service record?

CORRECT ANSWER : As soon as any information changes

Question 19: A sailor may submit to record about any

performance evaluaton. However, the statement must be submitted within what total time after the repor's ending date?

CORRECT ANSWER: Two years

Question 20: On erformance evaluations, the promotion

recommendation is graded on what point scale?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

PMKEE E4 QUESTIONS AND ANSWERS 100% PASS Question 1: Which of the following awards are worth 3 award points towards the advancement exam? CORRECT ANSWER : Navy and Marine Corp Commedation Medal Que...

Get this document $30.00