Pharmacology HESI EXAM V2 ACTUAL Exam

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Pharmacology HESI EXAM V2 (ACTUAL Exam) Guaranteed A+ Actual Questions and Answers, Complete 100%

Question 1: Which nursing action is the priority when

administering chelation therapy for a toddler-age client?

CORRECT ANSWER : Monitoring urine output

Question 2: A 67-year-old client has tested positive for influenza

  • The client also has asthma. Which drug would the nurse
  • recommend be avoided in this client?

CORRECT ANSWER : Zanamivir

Question 3: Which first line medication would the nurse state is

used to treat anaphylactic reactions?

CORRECT ANSWER : Epinephrine

Question 4: A mother complains that her child's teeth have

become yellow in color. With prolonged use, which medication may be responsible for the child's condition?

  • Tetracycline
  • Promethazine
  • Chloramphenicol
  • | Page
  • Fluoroquinolones

CORRECT ANSWER : Tetracycline

Question 5: What are the desired outcomes that the nurse

expects when administering a nonsteroidal antiinflammatory drug (NSAID)? Select all that apply

  • Diuresis
  • Pain relief
  • Antipyresis
  • Bronchodilation
  • Anticoagulation
  • Reduced inflammation

CORRECT ANSWER: Pain relief

Antipyresis Reduced inflammation

Question 6: A client with tuberculosis is started on a

chemotherapy protocol that includes rifampin. The nurse evaluates that the teaching about rifampin is effective when the client makes which statement?

  • "I need to drink a lot of fluid while I take this medication."
  • | Page
  • "I can expect my urine to turn orange from this medication."
  • "I should have my hearing tested while I take this medication."
  • "I might get a skin rash because it is an expected side effect of
  • this medication."

CORRECT ANSWER : "I can expect my urine to turn orange

from this medication."

Question 7: Which statement regarding treatment with interferon

indicates that the client understands the nurse's teaching?

  • "I will drink 2 to 3 quarts (2 to 3 liters) of fluid a day."
  • "Any reconstituted solution must be discarded in 1 week."
  • "I can continue driving my car as long as I have the stamina."
  • "While taking this medicine I should be able to continue my
  • usual activity."

CORRECT ANSWER: "I will drink 2 to 3 quarts (2 to 3 liters)

of fluid a day."

Question 8: A nurse administers the drug desmopressin acetate

(DDAVP) to a client with diabetes insipidus. What should the nurse monitor to evaluate the effectiveness of the drug?

  • Arterial blood pH
  • | Page
  • Intake and output
  • Fasting serum glucose
  • Pulse and respiratory rates

CORRECT ANSWER : Intake and output

Question 9: A client will be taking nitrofurantoin 50 mg orally

every evening at home to manage recurrent urinary tract infections. What instructions should the nurse give to the client?

  • Increase the intake of fluids.
  • Strain the urine for crystals and stones.
  • Stop the drug if urinary output increases.
  • Maintain the exact time schedule for taking the drug

CORRECT ANSWER : Increase the intake of fluids.

Question 10: A client admitted to the hospital with a diagnosis

of chronic obstructive pulmonary disease has received a prescription for a medication that is delivered via a nebulizer.When teaching about use of the nebulizer, the nurse should teach the client to do what?

  • Hold the breath while spraying the medication into the mouth.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Pharmacology HESI EXAM V2 (ACTUAL Exam) Guaranteed A+ Actual Questions and Answers, Complete 100% Question 1: Which nursing action is the priority when administering chelation therapy for a toddler...

Get this document $30.00