PHARM NUR 210 GALEN EXAM 3

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

PHARM NUR 210 GALEN EXAM 3

QUESTIONS AND ANSWER S

Question 1: Furosemide is classified as what?

CORRECT ANSWER: Loop Diuretic

Question 2: Spironolactone is classified as what?

CORRECT ANSWER: Potassium Sparing Diuretic

Question 3: Hydrochlorothiazide is classified as what?

CORRECT ANSWER: Thiazide Diuretic

Question 4: Mannitol is classified as what?

CORRECT ANSWER: Osmotic

Question 5: Prazosin is classified as what?

CORRECT ANSWER: Alpha Adrenergic Blocker

Question 6: Nifedipine is classified as what?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Calcium Channel Blocker

Question 7: Metoprolol is classified as what?

CORRECT ANSWER: Cardiac Selective Beta Blocker

Question 8: Propranolol is classified as what?

CORRECT ANSWER: Nonselective Beta Blocker

Question 9: Lisinopril is classified as what?

CORRECT ANSWER: Angiotensin Converting Enzyme

(ACE) Inhibitor

Question 10: Valsartan is classified as what?

CORRECT ANSWER: Angiotensin II Receptor Blockers

Question 11: Isoniazid is classified as what?

CORRECT ANSWER: Antitubercular

Question 12: Rifampin is classified as what?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Antitubercular

Question 13: Pseudoephedrine is classified as what?

CORRECT ANSWER: Adrenergic Agonists

Question 14: Oxymetazoline HCL is classified as what?

CORRECT ANSWER: Decongestants

Question 15: Diphenhydramine (Benadryl) is classified as

what?

CORRECT ANSWER: Antihistamines

Question 16: Loratadine is classified as what?

CORRECT ANSWER: Antihistamines

Question 17: Destromethorphan Hydrobromide is

classified as what?

CORRECT ANSWER: Antitussive

  • | Page

Question 18: Guaifenesin is classified as what?

CORRECT ANSWER: Expectorant

Question 19: Fluticasone is classified as what?

CORRECT ANSWER: Glucocorticoids Intranasal

Question 20: Albuterol is classified as what?

CORRECT ANSWER: Beta 2 Adrenergic Agonist

Question 21: Tiotropium is classified as what?

CORRECT ANSWER: Anticholinergics

Question 22: Fluticasone, propionate and Salmeterol is

classified as what?

CORRECT ANSWER: Glucorticoids and Beta Agonist

Question 23: Montelukast is classified as what?

CORRECT ANSWER: Leukotriene Modifier

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

PHARM NUR 210 GALEN EXAM 3 QUESTIONS AND ANSWER S Question 1: Furosemide is classified as what? CORRECT ANSWER: Loop Diuretic Question 2: Spironolactone is classified as what? CORRECT ANSWER: Potas...

Get this document $30.00