PGA PGM 3.0 Level 1 Teaching and

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

PGA PGM 3.0 Level 1 Teaching and Coaching |Verified

Question 1: Improvement in golf skill performance due to

increased strength and flexibility as a result of participation in a fitness program is evidence that learning has taken place.

CORRECT ANSWER : False

Question 2: A common mistake in teaching is the expectation

that the student will be able to learn a skill from a verbal suggestion

CORRECT ANSWER : True

Question 3: Autonomous learning is the first phase of

learning a student will pass through when learning a new golf skill.

CORRECT ANSWER : False

Question 4: Effectively inhibiting unwanted movements is a

characteristic of the autonomous phase of learning.

CORRECT ANSWER : True

Question 5: Competing movements encountered in new skill

learning can cause a motor program memory to be forgotten.

CORRECT ANSWER : True

Question 6: Students can expect as lower rate of learning as

they progress through the three phases of golf skill learning.

CORRECT ANSWER : True

Question 7: Motor learning has taken place when the

improvements in skill technique were caused by changes in motivation.

CORRECT ANSWER : False

Question 8: A student's improved performance by the end of

the first lesson is evidence that learning has occurred.

CORRECT ANSWER : False

Question 9: According to the Challenge Point Framework, the

level of difficulty should be increased as a player improves or becomes familiar with how swing movements feel.

CORRECT ANSWER : True

Question 10: Changes in performance that result from

increased motivation are suitable as evidence for learning?

CORRECT ANSWER : False

Question 11: One minute is about the short-term memory

storage capacity for new cognitive information before it is lost due to inattention?

CORRECT ANSWER : True

Question 12: Performance production measures are the result

of the movement.

CORRECT ANSWER : False

Question 13: What is an indication that learning has occurred?

CORRECT ANSWER : Relative permeant change

Question 14: What is the basis on which instructors can make

reliable inferences that learning has taken place?

CORRECT ANSWER : Permeant results in experience and

practice

Question 15: How does a student transfer golf skills learned

in the cognitive phase to play on the course in the intermediate learning phase?

CORRECT ANSWER : How does a student transfer golf

skills learned in the cognitive phase to play on the course in the intermediate learning phase?

Question 16: What increases as students transition from early

to intermediate to the advanced phase of learning?

CORRECT ANSWER : Movement coordination

Question 17: What is the definition of learning?

CORRECT ANSWER : Relatively permeant change

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

PGA PGM 3.0 Level 1 Teaching and Coaching |Verified Question 1: Improvement in golf skill performance due to increased strength and flexibility as a result of participation in a fitness program is ...

Get this document $30.00