Peregrine 69 questions with complete solutions

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Quantitative Research Techniques + Statistics – Peregrine| 69 questions| with complete solutions

Question 1: A company developed a smartphone whose average

lifetime is unknown. In order to estimate the average, 200 smartphones are randomly selected from a large production line and tested; their average is found to be 5 years. The 200

smartphones represent:

CORRECT ANSWER : a sample

Question 2: Significance level

CORRECT ANSWER : Measures the reliability of a statistical

inference

Question 3: inferential statistics

CORRECT ANSWER : Process of using sample statistics

(mathematics) to draw conclusions about population parameters

Question 4: mutually exclusive

  • | Page

CORRECT ANSWER : Events that cannot occur at the same

time.

Question 5: sampling error

CORRECT ANSWER : the difference between the results of

random samples taken at the same time

Question 6: non-sampling error

CORRECT ANSWER : occurs when the sample data are

incorrectly collected, recorded, or analyzed. Three types of

errors: data acquisition errors, non-response errors (or bias),

selection bias

Question 7: Design of a good survey components

CORRECT ANSWER : short survey, short/simple questions,

start with demographic questions, use dichotomous (yes-no) and multiple choice

  • | Page

Question 8: Direct observation

CORRECT ANSWER : example: counts backpacks on campus for a day

Question 9: stratified random sample

CORRECT ANSWER: a sample from selected subgroups of the

target population in which everyone in those subgroups has an equal chance of being included in the research

example: The manager of a customer service division wants to

know if the customers in the past 12 months are satisfied with their purchase of CD's. There are four types of CD's.

Question 10: Joint Probability

CORRECT ANSWER : the probability of the intersection of two

events

Question 11: Union of two events

  • | Page

CORRECT ANSWER : The union of events A and B is the event

containing all sample points that are in A or B or both

Question 12: Marginal Probability

CORRECT ANSWER : the probability of a single event without

consideration of any other event

Question 13: Conditional Probability

CORRECT ANSWER : the likelihood that a target behavior will

occur in a given circumstance

Question 14: Bayes Law

CORRECT ANSWER : calculates posterior probability

Question 15: exhaustive

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Quantitative Research Techniques + Statistics – Peregrine| 69 questions| with complete solutions Question 1: A company developed a smartphone whose average lifetime is unknown. In order to estima...

Get this document $30.00