PATHOPHYSIOLOGY FINA L EXAM

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

PATHOPHYSIOLOGY FINA L EXAM

RASMUSSEN UNIVERSITY 3

VERSIONS)/ PATHOPHYS IOLOGY

FINAL EXAM RASMUSSEN

UNIVERSITY (3 DIFFERENT

VERSIONS)

Question 1: Which of the following would be a sign of

right-sided Heart Failure?

  • Increased Urination
  • Peripheral Edema
  • Pulmonary Edema
  • Immunosuppression

CORRECT ANSWER : Peripheral Edema

Question 2: Which of the following are clinical

manifestations of left-sided heart failure? (Select all that apply)

  • Jugular Vein Distention
  • Cough with Frothy Sputum
  • | Page
  • Crackles Auscultated in Lungs
  • Dyspnea

CORRECT ANSWER : Cough with Frothy Sputum,

Crackles auscultated in lungs, Dyspnea

Question 3: Which medications would be used to treat a

patient with heart failure?

  • Antibiotics and Steroids
  • Vitamin D and Calcium
  • Calcium Channel Blockers and Zafron
  • ACE Inhibitors and Beta-Blockers

CORRECT ANSWER : ACE inhibitors and Beta-

Blockers

Question 4: Which of the following is often the cause of

pulmonary embolism?

  • An autoimmune disorder
  • A venous blood clot from lower extremity
  • An increase in intracranial pressure
  • | Page
  • Hypotension

CORRECT ANSWER : A venous blood clot from lower

extremity

Question 5: Virchow's Triad contributes to pulmonary

embolism formation. Virchow's Triad factors include all

of the following except:

  • Venous Blood Stasis
  • Damage to the venous wall
  • Venous blood hypermobility
  • Increased blood coagulability

CORRECT ANSWER: Venous blood hypermobility

Question 6: How does unstable angina pectoris differ

from stable angina pectoris?

  • Can only be diagnosed by changes in cardiac biomarkers
  • manifests in ECG changes only
  • Is not relieved by periods of rest
  • Not as serious as stable angina
  • | Page

CORRECT ANSWER : Not relieved by periods of rest

Question 7: Which of the following organs are primarily

affected by poorly managed hypertension?

  • Bladder and Urethra
  • Brain and Skin
  • Heart and Kidneys
  • Stomach and Intestines

CORRECT ANSWER : Heart and Kidneys

Question 8: Management of hypertension involves

multiple approaches including which of the following?

  • Dietary Modifications
  • Engaging in regular exercise routines
  • Prescribing diuretics and/or anti-hypertensives
  • All of the above

CORRECT ANSWER : All of the above

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

PATHOPHYSIOLOGY FINA L EXAM RASMUSSEN UNIVERSITY 3 VERSIONS)/ PATHOPHYS IOLOGY FINAL EXAM RASMUSSEN UNIVERSITY (3 DIFFERENT VERSIONS) Question 1: Which of the following would be a sign of right-sid...

Get this document $30.00