Paramedic Trauma FISDAP Exam

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Paramedic Trauma FISDAP Exam Questions And Answers

Question 1: If you see a cracked windshield in a MVC... what

will the pt represent with?

CORRECT ANSWER : Bruised or lacerated head or face.

Brain injury, *cervical spine injury (always until proven otherwise), tracheal injury.

Question 2: If you see a deformed steering column in a

MVC... what will the pt represent with?

CORRECT ANSWER : Bruised neck, bruised chest. Sternal

or rib fracture, flail chest, myocardial contusion, *pericardial tamponade, pneumo/hemothorax, aortic tear.

Question 3: If you see a deformed dashboard in a MVC...

what will the pt represent with?

CORRECT ANSWER : Bruised abdomen, bruised knee,

misplaced kneecap. Ruptured spleen, liver, bowel, diaphragm.Fractured patella, dislocated knee, *femoral fracture, dislocated hip.

Question 4: Phases of Deceleration

1) Deceleration of the vehicle, occurs when the vehicle strikes another object & comes to a stop.2) Deceleration of occupant, which starts during sudden braking & continues through the whole crash.3) Deceleration of internal organs, that consist of internal organs that continue forward momentum until they're stopped by anatomical restraints.4) Secondary collisions, which occur when a vehicle occupant is hit by objects moving within the vehicle (loose objects).5) Additional impacts, that the vehicle may receive when it is hit by a second vehicle or is deflected into another.Which phase involves internal organs continuing forward momentum?

CORRECT ANSWER : 3) Deceleration of internal organs

Question 5: Seat Belt Use

All arguments against seat belt use are unfounded.What is the primary takeaway regarding seat belt use?

CORRECT ANSWER : All arguments against seat belt use

are unfounded.

Question 6: Primary Blast Injury

Injuries due to the wave blast itself, usually causing damage to the lungs, eardrums and other compressible organs (air filled cavities). Burns also may occur.What organs are typically damaged in a primary blast injury?

CORRECT ANSWER : Lungs, eardrums, and other

compressible organs (air filled cavities)

Question 7: Secondary Blast Injury

Injuries due to missiles being propelled by blast force (struck by flying debris).

What causes secondary blast injuries?

CORRECT ANSWER : Missiles being propelled by blast

force (struck by flying debris)

Question 8: Tertiary Blast Injury

Injuries due to body impact with another object (when a person is hurled by the force against stationary objects).What defines a tertiary blast injury?

CORRECT ANSWER : Injuries due to body impact with

another object (when a person is hurled by the force against stationary objects)

Question 9: Perfusion

Circulation of blood within an organ or tissue in adequate amounts to meet the cells needs.What does perfusion refer to?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Paramedic Trauma FISDAP Exam Questions And Answers Question 1: If you see a cracked windshield in a MVC... what will the pt represent with? CORRECT ANSWER : Bruised or lacerated head or face. Brain...

Get this document $30.00