Paramedic Airway FISDAP Review Part

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Paramedic Airway FISDAP Review Part

  • Exam Already Graded A.

Question :Appropriate airway management

Correct answer:Steps must be performed in order. Bypass

steps that do not apply.

  • Open and maintain a patent airway.
  • Recognize and treat airway obstructions.
  • Assess ventilation and oxygenation status.
  • Administer supplemental oxygen.
  • e.Provide ventilatory assistance.

Question :Upper airway

Correct answer:Consists of all anatomic airway structures

above the glottic opening.

  • Tongue
  • Must be manipulated
  • Tends to fall back into the posterior pharynx in
  • unresponsive patient

  • Pharynx
  • Muscular tube that extends from the nose and mouth to the
  • esophagus and trachea

b. Composed of:

  • Nasopharynx
  • ii. Oropharynx iii. Laryngopharynx (hypopharynx)

Question :Lower airway

Correct answer:Extends from the glottis to the pulmonary

capillary membrane.

  • Larynx
  • Thyroid cartilage
  • Cricoid cartilage (cricoid ring)
  • Cricothyroid membrane
  • Glottis
  • Trachea

Question :1. Larynx

Correct answer:-Complex structure formed by many

independent cartilaginous structures -Marks where the upper airway ends and lower airway begins

Question :2. Thyroid cartilage

Correct answer:-Shield-shaped structure formed by two plates

that join in a "V" shape anteriorly to form the laryngeal prominence

  • Known as the Adam's apple
  • ii. More pronounced in men iii. Can be difficult to locate in obese or short-necked patients -Suspended from the hyoid bone by the thyroid ligament -Directly anterior to the glottic opening

Question :3. Cricoid cartilage (cricoid ring)

Correct answer:-Lies inferiorly to the thyroid cartilage

-Forms the lowest portion of the larynx -More prominent in females

Question :4. Cricothyroid membrane

Correct answer:-Located between the thyroid and cricoid

cartilage -Site for emergency surgical and nonsurgical access to the airway -Bordered laterally and inferiorly by the highly vascular thyroid gland

Question :5. Glottis

Correct answer:-Narrowest portion of the adult airway

-Vocal cords are located at the lateral borders of the glottis.-Epiglottis is located at the superior border of the glottis.-ET intubation requires visualizing the epiglottis, glottis, and vocal cords before inserting the ET tube.

Question :6. Trachea

Correct answer:-Immediately descends into the thoracic

cavity -Not a straight tube, which is key to understand when placing an ET tube

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Paramedic Airway FISDAP Review Part 1 Exam Already Graded A. Question :Appropriate airway management Correct answer:Steps must be performed in order. Bypass steps that do not apply. a. Open and mai...

Get this document $30.00