PALS post test UPDATED Questions and Answers

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

PALS post test ( UPDATED ) Questions and Answers (Solved)

Question 1: A 6 mo old infant is unresponsive. You begin

checking for breathing at the same time you check for the infant's pulse. Which is the max time you should spend when trying to simultaneously check for breathing and palpate the infant's pulse before starting CPR?

CORRECT ANSWER : 10 secs

Question 2: A 4 yr old child is brought to the emergency

department for seizures. The seizures stopped a few minutes ago, but the child continues to have slow and irregular respirations. Which condition is consistent with your assessment?

CORRECT ANSWER : Disordered control of breathing

Question 3: An 8 yr old is brought to the emergency department

with a 2 day hx of lethargy and polyuria. The child has new- onset rapid, deep and labored breathing. Which diagnostic test should you order first?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Blood glucose

Question 4: After rectal administration of diazepam, an 8 yr old

boy with a hx of seizures is now unresponsive to painful stimulation. His respirations are shallow, at a rate of 10/min. His oxygen sat is 94% on 2L via NC. On examination, the child is snoring with poor chest rise and poor air entry bilaterally.Which action should you take next?

CORRECT ANSWER : Reposition the patient and insert an oral

airway.

Question 5: After rectal administration of diazepam, an 8 yr old

boy with a hx of seizures is now unresponsive to painful stimulation. His respirations are shallow, at a rate of 10/min. His oxygen sat is 94% on 2L via NC. On examination, the child is snoring with poor chest rise and poor air entry bilaterally. If the patient continues to deteriorate after your initial intervention, which next step is most appropriate?

CORRECT ANSWER : Provide BVM respirations

  • | Page

Question 6: A 6 yr old child is found unresponsive, not

breathing, and without a pulse. One healthcare worker leaves to activate the emergency response system and get the resuscitation equipment. you and another healthcare provider immediately begin performing CPR. Which compression-to-ventilation ratio do you use?

CORRECT ANSWER : 15:2

Question 7: In postresusitation management after cardiac arrest,

extra care should be taken to avoid reperfusion injury. What should the ideal oxygen saturation range most likely be?

CORRECT ANSWER : 94%-99%

Question 8: A 3 yr old child is in cardiac arrest, and high-quality

CPR is in progress. You are the team leader. The first rhythm check reveals the rhythm shown here. (V-Fib) Defibrillation is attempted with a shock dose of 2 J/kg. After administration of the shock, what should you say to your team members?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Resume Compressions

Question 9: A 4 yr old child in cardiac arrest is brought to the

emergency dept. by ambulance. High-quality CPR is being performed. The cardiac monitor displays the rhythm strip shown here. The estimated weight of the child is 20kg. Which dosage range should you use the for initial defibrillation?

CORRECT ANSWER : 2-4 J/kg

Question 10: A 4 yr old child in cardiac arrest is brought to the

emergency dept. by ambulance. High-quality CPR is being performed. The cardiac monitor displays the rhythm strip shown here. The estimated weight of the child is 20kg. As the team leader, how many joules do you tell your team member to use to perform initial defibrillation?

CORRECT ANSWER : 40 J

Question 11: You are the team leader during a pediatric

resuscitation attempt. Which action is an element of high quality CPR?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

PALS post test ( UPDATED ) Questions and Answers (Solved) Question 1: A 6 mo old infant is unresponsive. You begin checking for breathing at the same time you check for the infant's pulse. Which is...

Get this document $30.00