PACE Exam Questions and Answers

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

PACE Exam Questions and Answers (Graded A+)

Question 1: What are assets?

CORRECT ANSWER : resources controlled by

company

Question 2: What are the basic elements of a balance

sheet?

CORRECT ANSWER : assets

liabilities stockholder equity

Question 3: What is a sole proprietorship?

CORRECT ANSWER : 1 person owning company

Question 4: What is a partnership?

CORRECT ANSWER : 2 or more owners

Question 5: What is a corporation?

  • | Page

CORRECT ANSWER : separate entity from legal and

accounting perspective

Question 6: What is the accounting equation?

CORRECT ANSWER : A=L+SE

Question 7: How are debits and credits displayed?

CORRECT ANSWER : DR on left and CR on right

Question 8: What are expenses?

CORRECT ANSWER : all cost of doing business that

are necessary to earn revenue

Question 9: What is the purpose of retained earnings?

CORRECT ANSWER : reports the way net income and

distribution of dividends affect financial position

Question 10: What is the retained earnings formula?

  • | Page

CORRECT ANSWER : beg RE + NI -

DIVIDENDS=end RE

Question 11: What do the headings of financial

statements contain?

CORRECT ANSWER : COMPANY NAME

TYPE OF STATEMENT

DATE

Question 12: What are the types of cash flows?

CORRECT ANSWER : Financing

Investing Operating

Question 13: What is operating cash flow?

CORRECT ANSWER : running the business; short term

asset change asset and liabilities

  • | Page

Question 14: What is investing cash flow?

CORRECT ANSWER : buying and selling resources;

long term asset

Question 15: What is financing cash flow?

CORRECT ANSWER : borrowing from banks; long

term liability; stocks and bonds

Question 16: What are dividends?

CORRECT ANSWER : distribution of earnings

Question 17: What is revenue?

CORRECT ANSWER : selling goods or services to

customers

Question 18: What are the purposes of internal controls?

CORRECT ANSWER : methods company use to protect

against THEFT, enhance RELIABILITY, promote EFFICIENCY, ensure COMPLIANCE WITH LAWS

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

PACE Exam Questions and Answers (Graded A+) Question 1: What are assets? CORRECT ANSWER : resources controlled by company Question 2: What are the basic elements of a balance sheet? CORRECT ANSWER ...

Get this document $30.00