ONS Chemotherapy Immunotherapy Certificate Test

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ONS Chemotherapy Immunotherapy Certificate Test with Approved Answers | Latest

Question 1: Can I be intimate with my partner during treatment?

CORRECT ANSWER : -you should definitely check with your

HCP first to be sure -traces of chemo may be present in vaginal fluid for up to 48 hours after treatment -use of a barrier is recommended for this reason for at least the first 48 hours

Question 2: What are the functions of the following cells: Phagocytes, Natural Killer Cells, Granulocytes, Macrophages?

CORRECT ANSWER: 1. Cells that engulf and destroy invader

  • Cells that sense receptors on self and non-self to determine if
  • they should kill or not

  • Type of WBC that have granules (Neutrophils, Eosinophils -
  • parasites, Basophils - release histamine to stimulate immune response)

  • Large phagocytic cells stimulated by infection

Question 3: What is the formula for Absolute Neutrophil Count?

CORRECT ANSWER : - (%segs + %bands) x (WBC) / 100

  • | Page

Question 4: What does Active Immunotherapy involve?

CORRECT ANSWER : -capitalize on the immune system's

ability to remember a foreign invader -mount an immune response against the tumor and hopefully remember the cancer cells long after treatment has stopped -includes cancer vaccines

Question 5: What are the components of Adaptive Immunity?

CORRECT ANSWER : -Stimulated if innate immunity is

insufficient -leads to immune system memory -Humoral immunity -Cell-mediated immunity -Regulatory T-cells

Question 6: What is Adjuvant therapy?

CORRECT ANSWER : -additional cancer treatment given after

the primary treatment to lower the risk that the cancer can recur

-Examples: chemo, radiation therapy, hormone therapy, targeted

therapy, or biologic therapy

  • | Page

Question 7: How do Alkylating Agents function?

CORRECT ANSWER : -function by causing a break in the DNA

helix strand, causing interference with DNA replication, which results in cell death

Question 8: What are the Alkylating Agent Subgroups?

CORRECT ANSWER : -Nitrogen mustards

(cyclophosphamide{Cytoxin}, ifosfamide{Ifex}, bendamustine{Treanda})

-Platinum-based (cisplatin{Planitol}, carboplatin{Paraplatin}):

do not possess an alkyl group -nitrosoureas

Question 9: What is the role of a B-Cell?

CORRECT ANSWER : -each one is programmed to make one

specific antibody -Can recognize antigens whether they are freely circulating in the blood or attached to surface of a microbe -When dividing, can become plasma cells which will then begin secreting antibodies that are unique to that antigen

  • | Page

Question 10: What is BCR/ABL?

CORRECT ANSWER : -fusion protein tyrosine kinase formed

with a gene translocation occurs between gene 9 and 22 -gene abnormality called the Philadelphia chromosome seen in CML and ALL

Question 11: What are the characteristics of Benign Tumors?

CORRECT ANSWER: -encapsulated and grow in an orderly

manner with smooth edges -Do not invade neighboring tissue -DO not metastasize to distant sites -the cells well differentiated in that they look like the parent cell

Question 12: What are the features of Carboplatin (Paraplatin)?

CORRECT ANSWER : -Alkylating agent

-possibility for a hypersensitivity reaction which is rash, urticaria, erythema, pruritis, rarely bronchospasm and hypotension -notify RN if itching, scratchy throat, difficulty breathing, rash

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

ONS Chemotherapy Immunotherapy Certificate Test with Approved Answers | Latest Question 1: Can I be intimate with my partner during treatment? CORRECT ANSWER : -you should definitely check with you...

Get this document $30.00