Ohio School of Phlebotomy Final Exam

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Ohio School of Phlebotomy Final Exam (131 QUESTIONs) Newest QUESTIONs and Answers (Verified Answers)

QUESTION 1: How many times do you invert each tube?

8-10- Blood Cultures (l yellow) Green Lavender and purple White Gray 3-4 - Light Blue 5- Red Orange Red Tiger Top

CORRECT ANSWER : 8-10 times for Blood Cultures

(yellow), Green, Lavender and Purple, White, Gray; 3-4 times for Light Blue; 5 times for Red, Orange, Red Tiger Top

QUESTION 2: What is hemopoiesis?

CORRECT ANSWER: production of red blood cells

QUESTION 3: What happens when a hematoma starts to

form when performing a Veni.?

CORRECT ANSWER : End the Draw immediately

QUESTION 4: What is OSHA?

CORRECT ANSWER : Occupational Safety and Health

Administration Protects the workers

QUESTION 5: Name the 2 Types of Yellow Tubes

CORRECT ANSWER : SPS- Blood Cultures ACD- DNA

Testing

QUESTION 6: What is a red blood cell?

CORRECT ANSWER : erythrocyte

QUESTION 7: What 2 systems make the Circulatory

System?

CORRECT ANSWER : Cardiovascular and the Lymphatic

Systems

QUESTION 8: What is in the Light Blue Tube?

CORRECT ANSWER : Sodium Citrate

QUESTION 9: The exchange of cells occurs where?

CORRECT ANSWER : Capillary level

QUESTION 10: How is Blood Type Determined?

CORRECT ANSWER : The Antigens.

QUESTION 11: What happens if you only get half a sample

when performing a Veni?

CORRECT ANSWER : Restart the entire procedure.

QUESTION 12: BMP

CORRECT ANSWER : basic metabolic panel

QUESTION 13: Anti-coagulants

CORRECT ANSWER : Prevents blood from clotting

QUESTION 14: Define Blood Pressure

CORRECT ANSWER : the amount of force exerted by the

blood on the peripheral arterial walls

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Ohio School of Phlebotomy Final Exam (131 QUESTIONs) Newest QUESTIONs and Answers (Verified Answers) QUESTION 1: How many times do you invert each tube? 8-10- Blood Cultures (l yellow) Green Lavend...

Get this document $30.00