ODMHSAS BHCM EXAM PR EP

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ODMHSAS BHCM EXAM PR EP

(LATEST UPDATE) QUESTIONS &

ANSWERS| GRADE A| 100%

CORRECT (VERIFIED SO LUTIONS)

Question 1: What is the definition of Life Domain?

CORRECT ANSWER: Activities of daily living;

Performance of social, cultural, or occupational roles.

Question 2: Professionals reserve decision-making power

and know what is best for the customer. Is this a strength- based practice?

CORRECT ANSWER: Is NOT a strength based

practice.

Question 3: Why are these important for a Case Manager

to know?

CORRECT ANSWER: These are the areas that your

consumers will need assistance with to have a better quality of life (income/housing), live in the community and have meaningful relationships.

  • | Page

Question 4: A function of case management includes.

CORRECT ANSWER: Monitoring and adjusting

treatment plans as needed.

Question 5: An example of a serious mental illness could

include

CORRECT ANSWER: Schizophrenia, Bipolar

Disorder, Major Depression, Some Anxiety Disorders

Question 6: Each person is responsible for their own

recovery. This statement means

CORRECT ANSWER: The participant is the director of

the helping process. And case managers serve as assistants

Question 7: When does the onset of many serious mental

illnesses begin?

CORRECT ANSWER: late adolescence or early

adulthood

  • | Page

Question 8: Teaching the client how to write a check

CORRECT ANSWER: Is NOT a billable case

management service

Question 9: Schizophrenia is considered a ________

disorder with a constellation of signs and symptoms that may cause an individual to have a decline in interpersonal relationships, work, education, or self-care.

CORRECT ANSWER: thought

Question 10: The strength model is about providing a new

perception. It also includes

CORRECT ANSWER: Providing possible solutions to

problems.

Question 11: What are delusions, auditory hallucinations,

and disorganized speech?

CORRECT ANSWER: positive symptoms of

schizophrenia

  • | Page

Question 12: Case management services for men and

women with substance abuse issues approached in the same manner.

CORRECT ANSWER: Should not be.

Question 13: What are flat effect, inability to initiate and

persist in goal-directed activities, lack of pleasure and interest, and social isolation?

CORRECT ANSWER: Negative symptoms of

schizophrenia

Question 14: What should a strength-based Case Manager

not do when developing a partnership with a new client?

CORRECT ANSWER: Direct and specifically identify

the best possible choices for the client.

Question 15: Obsessive compulsive disorder is classified

as a(n)

CORRECT ANSWER: anxiety disorder

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

ODMHSAS BHCM EXAM PR EP (LATEST UPDATE) QUESTIONS & ANSWERS| GRADE A| 100% CORRECT (VERIFIED SO LUTIONS) Question 1: What is the definition of Life Domain? CORRECT ANSWER: Activities of daily livin...

Get this document $30.00