NURS 629 exam 2 Questions And

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

NURS 629 exam 2 Questions And Answers

Question 1: Weight changes in 1st year of life

CORRECT ANSWER : Weight increases 6-8lbs, up to 20lbs

in the 1st year of life

Question 2: When does the posterior fontanelle close?

Anterior?

CORRECT ANSWER : posterior- 2 months, anterior- 9-18

mo

Question 3: When do the abdominal muscles close?

CORRECT ANSWER : 3 years

Question 4: When are the testicles descended?

CORRECT ANSWER: usually descended at birth, but

spontaneous descent may occur in the first year after birth.(usually 6 months)

Question 5: What do you assess for with infants

musculoskeletal system?

CORRECT ANSWER : leg fold symmetry, hip abduction- no

clicks

Question 6: Ortolani maneuver

CORRECT ANSWER : check hips for congenital dislocation,

done until 1 yr old, should be smooth with no sounds, abnormal= feels like a clunk as head of femur pops back into place- positive ortolani sign

Question 7: Barlow maneuver

CORRECT ANSWER : place your index and middle finger

over the greater trochanter. Gently push both knees together

at midline downwards. Positive: "Clunk" sounds or palpating

trochanter being displaced by the index/middle finger

Question 8: Infantile eczema

CORRECT ANSWER : atopic dermatitis is an inflammation

of genetically hypersensitive skin - local vasodilation in affected areas, spongiosis or breakdown of dermal cells and

formation of intradermal vesicles - rarely seen in breastfed infants until they begin to eat additional food - it is a symptom rather than a disorder - infant is oversensitive to certain substances, Worse in winter

Question 9: Why is acid reflux common in infants?

CORRECT ANSWER : their sphincters are not mature, break

up feedings ~15mL, burp, then return.

Question 10: When does colic usually resolve?

CORRECT ANSWER : by 6 months

Question 11: Toddler weight gain per year

CORRECT ANSWER : 4-6lbs per year, grow 3 inches per

year

Question 12: In toddler always assess for?

CORRECT ANSWER : anterior fontanel (should be closed by

18 m-2 yrs.), screen for strabismus, tooth eruption- if no teeth by 18 mo= xray, assess for hip dysplasia, gait, bowlegged -

DTRs -Babinski + (dorsiflex) normal in infant less than 24 mo

Question 13: What age do you screen for hearing and vision?

CORRECT ANSWER : at 3 years

Question 14: School age children grow more steadily?

CORRECT ANSWER : 2 in/year, 4-6lbs/ year

Question 15: In adolescence when does puberty begin in

girls?

CORRECT ANSWER : 9-13 years

Question 16: When does puberty begin in boys?

CORRECT ANSWER : 11-14 years

Question 17: At what ages do puberty changes develop in

girls?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

NURS 629 exam 2 Questions And Answers Question 1: Weight changes in 1st year of life CORRECT ANSWER : Weight increases 6-8lbs, up to 20lbs in the 1st year of life Question 2: When does the posterio...

Get this document $30.00