Nurs 615 Pharm Exam 1 – Maryville Latest (100% CORRECT ANSWER s)
Question 1: How does hypoalbuminemia affect the process of
prescribing?
CORRECT ANSWER : Low albumin = more free drug (bc
the drug can't bind to albumin aka protein) = increased adverse effects
Question 2: What is a Black Box Warning?
CORRECT ANSWER : is considered a contraindication to
administer that drug.
Question 3: What is the drugs half-life?
CORRECT ANSWER : Half-life specifically means the
amount of time it takes for an administered drug to be halfway cleared from the system.
Question 4: Peak of action:
CORRECT ANSWER : the time between drug
administration and maximum concentration of drug in the blood stream. Best therapeutic effect.
Question 5: Duration of action:
CORRECT ANSW ER: the time between onset of action and
metabolism of drug below the minimum needed for an effect.The length of time you have the drug in your system.
Question 6: According to the WHO what is the first step in
the prescribing process?
CORRECT ANSWER : The first step is to define the
patient's problem
Question 7: The second step is to
CORRECT ANSWER : specify the therapeutic objective
Question 8: The third step is to
CORRECT ANSWER : choose which drug or treatment is
needed.
Question 9: Step 4 of the WHO approach:
CORRECT ANSWER : Start the treatment
Question 10: Step 5 of the WHO approach:
CORRECT ANSWER : Educate the patient
Question 11: Step 6 of the WHO approach:
CORRECT ANSWER : Monitor the treatment
Question 12: Phase 1 of drug development:
CORRECT ANSWER : The drug is tested on healthy
volunteers
Question 13: Phase 2 of drug development:
CORRECT ANSWER : trials with people who have the
disease for which the drug is thought to be effective
Question 14: Phase 3 of drug development:
CORRECT ANSWER : Large numbers of patients in
medical research centers receive the drug in phase 3. This larger sampling provides information about infrequent or rare adverse effects. The FFA will approve a new drug application if phase 3 studies are satisfactory.
Question 15: Phase 4 of drug development:
CORRECT ANSWER : This phase is voluntary and involves
postmarket surveillance of the drug's therapeutic effects at the completion of phase 3. The pharmaceutical company receives reports from doctors and other health care professionals about the therapeutic results and adverse effects of the drug. Some medications, for example, have been found to be toxic and have been removed from the market after their initial release.
Question 16: Explain first pass metabolism
CORRECT ANSWER : much of the drug is lost in the
absorption process. The liver metabolizes many drugs, thus reduces the bioavailabilty of the drug.
Question 17: What is the fasted route of absorption: