- | Page
NURS 100 FUNDAMENTAL FINAL EXAM
LATEST ACTUAL EXAM 150 QUESTIONS AND
CORRECT DETAILED ANSWERS WITH
RATIONALES (VERIFIED ANSWERS) |ALREADY
GRADED A+
Question 1: A nurse is teaching a client how to self-administer
insulin. Which of the following actions should the nurse take to evaluate the clients understanding of the process within the psychomotor domain of learning?
CORRECT ANSWER : Have the client demonstrates the
procedure
Question 2: A nurse is preparing to administer a cleansing
enema to a client. Which of the following actions should the nurse plan to take?
CORRECT ANSWER : Position the client on his left side
Question 3: A client who reports shortness of breath requests her
nurse's help in changing positions. After repositioning the client, which of the following actions should the nurse take next?
CORRECT ANSWER : Observe the rate, depth, and character of
the client's respirations.
- | Page
Question 4: A nurse is caring for a client who has bilateral casts
on her hands. Which of the following actions should the nurse take when assisting the client with feeding?
CORRECT ANSWER : Sit at the bedside while feeding the
client.
Question 5: A nurse is caring for a client who, while sitting in a
chair, starts to experience a seizure. Which of the following actions should the nurse take?
CORRECT ANSWER : lower the client to the floor and place a
pad under the client's head.
Question 6: A home health nurse is planning to provide health
promotion activities for a group of clients in the community.Which of the following activities is an example of the nurse promoting primary prevention?
CORRECT ANSWER : Educating clients about the
recommended immunization schedule for adults.
Question 7: An assistive personnel (AP) is assisting a nurse with
the care of a female client who has an indwelling urinary
- | Page
catheter. Which of the following actions by the AP indicates a need for further teaching?
CORRECT ANSWER : The AP hangs the collection bag at the
level of the bladder.
Question 8: timeframes for STAT, routine, and now orders
CORRECT ANSWER : 5 mins for stat, 30 before/after for
routine, 90 minutes for now orders
Question 9: A nurse is providing discharge teaching to a client
who is recovering from lung cancer. The provider instructed the client that he could resume lower-intensity activities of daily living. Which of the following activities should the nurse recommend to the client?
CORRECT ANSWER: washing dishes
Question 10: A nurse is planning to perform passive range-of-
motion exercises for a client. Which of the following actions should the nurse take?
CORRECT ANSWER : repeat each joint motion five times
during each session.
- | Page
Question 11: A nurse is planning care for a client who has a
single-lumen nasogastric (NG) tube for gastric decompression.Which of the following actions should the nurse include in the plan of care? (select all that apply.)
CORRECT ANSWER : Provide oral hygiene frequently,
measure the drainage from the NG tube every shift, Secure the NG tube to the client's gown
Question 12: An example of situational crisis and who is at
highest risk
CORRECT ANSWER : unanticipated loss caused by external
factor, and someone with mental health issues.
Question 13: patient education for aspirin and acetaminophen is
CORRECT ANSWER : reports bleeding, ringing in ear, and not
taking if 19 with viral infection (aspirin). avoid alcohol, do not exceed 3gm/day, and routine blood pressure (acetaminophen)
Question 14: Name and describe 4 landmarks for IM injections
CORRECT ANSWER : Deltoid, vastus lateralis, ventrogluteal,
dorsogluteal